Листковий салат «Лісова загадка»
(покроковий рецепт з фото)
Свіжий, ситний салат з печінкою тріски, який урізноманітнює Ваш святковий стіл і здивує гостей! Зверху салат нагадує лісову галявину, але що всередині - загадка! будемо відгадувати?
Готувати салат будемо з допомогою кулінарного кільця, діаметром 16-18 см. Якщо у Вас такого немає, не біда! Можна приготувати салат в прозорому салатнику або зробити кільце самим! Так, так! Візьміть 5-літрову пластикову пляшку від води, відріжте дно і шийку. Середину зробіть зручною висоти і готуйте салати також красиво! А як приготувати листковий салат «Лісова загадка» розповім в покроковому рецепті.
- Печінка тріски - 150-200 грам
- Мал - 80-100 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Сир твердий - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Зелень - пучок
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Майонез - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Мал і яйця заздалегідь відваріть.
Цибуля, морква очистіть і помийте. Цибулю дрібно порубати, моркву натріть на крупній тертці. На рослинному маслі обсмажте до прозорості цибулю, потім додайте моркву. Смажте ще 3-4 хвилини, потім викладіть овочі зі сковороди, щоб вони охололи.
Почнемо викладати салат. 1-й шар: рис і невелика кількість майонезу.
2-й шар: печінка тріски, розім'ята виделкою.
3-й шар: яйця, натерті на крупній тертці і трохи майонезу.
4 шар: обсмажені овочі.
5-й шар: натертий на крупній тертці сир.
6-шар: свіжий огірок, нарізаний брусочками.
І на завершення, прикрасьте салат дрібно рубаним кропом, який нагадує мох. Дайте салату настоятися в холодильнику 1-2 годину, зніміть кільце і подавайте до столу!
Смачного!