Листковий пиріг з червоною рибою
(покроковий рецепт з фото)
Листковий пиріг з червоною рибою смачний і ситний! Готується він досить просто, особливо, якщо купити готове листкове тісто. Почастуєте своїх рідних цим диво-пирогом, приготованим своїми руками!
Листковий пиріг з червоною рибою є цілком повноцінним самостійним блюдом. Подавати цей чудо-пиріг можна як в гарячому, так і в холодному вигляді, в будь-якому випадку він буде смачним. Підійде він і для святкового застілля, і просто для обіду в сімейному колі.
Для приготування листкового пирога з червоною рибою можна використовувати різні види червоної риби, такі як: форель, сьомга, горбуша та інші.
- Листкове тісто - 800 грам
- Червона риба - 350 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Спеції сухі для риби - За смаком
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Часник - 2 - 3 зубчики
- Масло рослинне - За смаком
- Яйце - 1 штука
1. Картоплю і моркву помийте і очистіть. Натріть їх на крупній тертці і покладіть в окремі ємності, не змішуючи. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Червону рибу наріжте невеликими шматочками.
2. Рибу замаринуйте в суміші з 1 ст. L. Лимонного соку, солі і спецій. Моркву і цибулю обсмажте на невеликій кількості рослинного масла до м'якості. Перекладіть їх в тарілку і залиште остигати. У сковороду додайте ст. Ложку масла, подрібнений часник і ложку ст. Лимонного соку, обсмажуйте в цій суміші картопля на великому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи. В кінці смаження додайте сіль і спеції за смаком. Також залиште остигати.
3. На дно форми покладіть папір для випічки (можна фольгу), покладіть на неї попередньо розморожені листкове тісто (близько 2/3). На тісто розкладіть начинку, не дістаючи до країв близько двох сантиметрів. Першим шаром покладіть повністю остиглий картопля.
4. Поверх картоплі рівномірно розподіліть червону рибу, накрийте її шаром лука з морквою, також розрівнявши їх по всій поверхні майбутнього пирога.
5. Краї тесту підніміть, загніть всередину на начинку. Зверху покладіть тісто, попередньо злегка розкачайте його і гострим ножем зробіть розрізи (як на фото). Верх пирога змастіть збитим яйцем.
6. Поставте форму з пирогом в попередньо нагріту духовку, запікайте його при 210-200 градусах в межах 45-60 хвилин. Хвилин через 20-30 з початку випікання перевірте пиріг: якщо верх сильно зарум'яниться, закрийте його фольгою, щоб не підгорів. Листковий пиріг з червоною рибою готовий!