Рецепт Листковий пиріг з червоною рибою фото

Листковий пиріг з червоною рибою
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Листкове тісто , Червона риба
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На святковий стіл , Святковий обід
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Листковий пиріг з червоною рибою смачний і ситний! Готується він досить просто, особливо, якщо купити готове листкове тісто. Почастуєте своїх рідних цим диво-пирогом, приготованим своїми руками!

Опис приготування:

Листковий пиріг з червоною рибою є цілком повноцінним самостійним блюдом. Подавати цей чудо-пиріг можна як в гарячому, так і в холодному вигляді, в будь-якому випадку він буде смачним. Підійде він і для святкового застілля, і просто для обіду в сімейному колі.

Для приготування листкового пирога з червоною рибою можна використовувати різні види червоної риби, такі як: форель, сьомга, горбуша та інші.

  • Листкове тісто - 800 грам
  • Червона риба - 350 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Спеції сухі для риби - За смаком
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Картопля - 2 штуки
  • Часник - 2 - 3 зубчики
  • Масло рослинне - За смаком
  • Яйце - 1 штука
листковий пиріг з червоною рибою - фото крок 1
1. Картоплю і моркву помийте і очистіть. Натріть їх на крупній тертці і покладіть в окремі ємності, не змішуючи. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Червону рибу наріжте невеликими шматочками.
листковий пиріг з червоною рибою - фото крок 2
2. Рибу замаринуйте в суміші з 1 ст. L. Лимонного соку, солі і спецій. Моркву і цибулю обсмажте на невеликій кількості рослинного масла до м'якості. Перекладіть їх в тарілку і залиште остигати. У сковороду додайте ст. Ложку масла, подрібнений часник і ложку ст. Лимонного соку, обсмажуйте в цій суміші картопля на великому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи. В кінці смаження додайте сіль і спеції за смаком. Також залиште остигати.
листковий пиріг з червоною рибою - фото крок 3
3. На дно форми покладіть папір для випічки (можна фольгу), покладіть на неї попередньо розморожені листкове тісто (близько 2/3). На тісто розкладіть начинку, не дістаючи до країв близько двох сантиметрів. Першим шаром покладіть повністю остиглий картопля.
листковий пиріг з червоною рибою - фото крок 4
4. Поверх картоплі рівномірно розподіліть червону рибу, накрийте її шаром лука з морквою, також розрівнявши їх по всій поверхні майбутнього пирога.
листковий пиріг з червоною рибою - фото крок 5
5. Краї тесту підніміть, загніть всередину на начинку. Зверху покладіть тісто, попередньо злегка розкачайте його і гострим ножем зробіть розрізи (як на фото). Верх пирога змастіть збитим яйцем.
листковий пиріг з червоною рибою - фото крок 6
6. Поставте форму з пирогом в попередньо нагріту духовку, запікайте його при 210-200 градусах в межах 45-60 хвилин. Хвилин через 20-30 з початку випікання перевірте пиріг: якщо верх сильно зарум'яниться, закрийте його фольгою, щоб не підгорів. Листковий пиріг з червоною рибою готовий!

Схожі рецепти