Листкове тісто в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч варіантів виготовлення листкового тіста в домашніх умовах. Кінцеве ж, високо цінується найбільш швидкий і нескладний. Готування в хлібопічці здорово економить час і сили.
Для того, щоб приготувати домашнє листкове тісто за допомогою хлібопічки, необхідно змішати всі інгредієнти в правильних пропорціях і в режимі хлібопічки «Заміс тіста» залишити доходити протягом 1, 5 годин. Далі залишиться наситити тісто повітрям, розгортаючи і складаючи його 4-5 раз чином, описаним в покроковому приготуванні нижче. Отриману повітряну масу покладіть в морозилку хвилин на 20, після чого можете готувати улюблену випічку. Вдалого приготування!
- Борошно - 350 грам
- Жир - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Smalec - За смаком (для змащення)

У хлібопічку опустіть 1 ст. L. Жиру, 1 чайну ложку солі, 150 мл молока і одне куряче яйце.

Далі всипте 350 грам борошна, 1 ст.Л. Пісочний я 1, 5 чайні ложки сухих дріжджів.

Змішайте вміст і залиште підходити в режимі «Заміс тіста» протягом 1, 5 годин.

Готове тісто розкачати в пласт. Змастіть його смальцем, загорніть обидва краї до середини. Одержаний пласт знову складіть шляхом складання країв до середини.

Кінець zashtipиvayte, потім тісто знову розкачайте в пласт, змастіть смальцем і повторіть процес складання. Такий процес повторіть ще як мінімум 3 рази. Одержаний шматок відправте в морозилку на 20 хвилин. Листкове тісто готове до використання!