Рецепт Листкове тісто на самсу фото

Листкове тісто на самсу
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто, Листкове тісто
На полуденок, На сніданок
Випічка

Якщо ви вирішили зробити домашню самсу, то не полінуйтеся і приготуйте тісто самостійно. Ситні, апетитні і неймовірно смачні слойки припадуть до смаку і дорослим, і дітям!

Так як приготувати листкове тісто на самсу досить просто, рекомендую взяти на замітку цей рецепт. Тісто запросто можна зробити з запасом і заморозити, наприклад. А ось що стосується начинки, то тут ви можете використовувати всі, що тільки побажаєте: м'ясо, овочі, фрукти, ягоди, гриби.

  • Маргарин - 150 грам (або вершкове масло)
  • Борошно - 2 склянки
  • Вода - 2/3 склянки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
листкове тісто на самсу - фото крок 1
1. У глибоку миску просійте борошно.
листкове тісто на самсу - фото крок 2
2. Охолоджене масло або хороший маргарин наріжте дрібними кубиками.
листкове тісто на самсу - фото крок 3
3. У холодну воду відправте цукор і сіль. Перемішайте, щоб вони розчинилися.
листкове тісто на самсу - фото крок 4
4. Виделкою розімніть масло з борошном, щоб вийшла однорідна крихта.
листкове тісто на самсу - фото крок 5
5. Невеликими порціями вливайте воду, перемішуючи.
листкове тісто на самсу - фото крок 6
6. Замісити однорідне тісто.
листкове тісто на самсу - фото крок 7
7. Накрийте його, щоб не заветрівалось, і відправте в холодильник мінімум на 3-4 годину. Можна залишити його там і на ніч.
листкове тісто на самсу - фото крок 8
8. Після на присипаної борошном поверхні розкачайте тісто тоненько.
листкове тісто на самсу - фото крок 9
9. Можна розтопити трохи олії, за допомогою пензлика промажьте їм пласт тесту. Почніть згортати його конвертиком.
листкове тісто на самсу - фото крок 10
10. Після качалкою знову розгортайте.
листкове тісто на самсу - фото крок 11
11. Знову звертайте.
листкове тісто на самсу - фото крок 12
12. Кожен раз можна згортати по-різному: конвертом, квадрат, ruletom.
листкове тісто на самсу - фото крок 13
13. І знову тоненько розкачати. От і все, Testo майже.
листкове тісто на самсу - фото крок 14
14. Залишиться тільки нарізати його квадратиками, в кожен з яких розкласти начинку, і згорнути трикутничками.
листкове тісто на самсу - фото крок 15
15. Можна для рум'яності зверху змастити майбутню самсу яйцем (і при бажанні присипати кунжутом, наприклад). Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної.

Схожі рецепти