Листкове тісто на самсу
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили зробити домашню самсу, то не полінуйтеся і приготуйте тісто самостійно. Ситні, апетитні і неймовірно смачні слойки припадуть до смаку і дорослим, і дітям!
Так як приготувати листкове тісто на самсу досить просто, рекомендую взяти на замітку цей рецепт. Тісто запросто можна зробити з запасом і заморозити, наприклад. А ось що стосується начинки, то тут ви можете використовувати всі, що тільки побажаєте: м'ясо, овочі, фрукти, ягоди, гриби.
- Маргарин - 150 грам (або вершкове масло)
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 2/3 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0.5 чайних ложки

1. У глибоку миску просійте борошно.

2. Охолоджене масло або хороший маргарин наріжте дрібними кубиками.

3. У холодну воду відправте цукор і сіль. Перемішайте, щоб вони розчинилися.

4. Виделкою розімніть масло з борошном, щоб вийшла однорідна крихта.

5. Невеликими порціями вливайте воду, перемішуючи.

6. Замісити однорідне тісто.

7. Накрийте його, щоб не заветрівалось, і відправте в холодильник мінімум на 3-4 годину. Можна залишити його там і на ніч.

8. Після на присипаної борошном поверхні розкачайте тісто тоненько.

9. Можна розтопити трохи олії, за допомогою пензлика промажьте їм пласт тесту. Почніть згортати його конвертиком.

10. Після качалкою знову розгортайте.

11. Знову звертайте.

12. Кожен раз можна згортати по-різному: конвертом, квадрат, ruletom.

13. І знову тоненько розкачати. От і все, Testo майже.

14. Залишиться тільки нарізати його квадратиками, в кожен з яких розкласти начинку, і згорнути трикутничками.

15. Можна для рум'яності зверху змастити майбутню самсу яйцем (і при бажанні присипати кунжутом, наприклад). Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної.