Листкове тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка однозначно смачніше магазинної, згодні? Саме тому поспішаю поділитися з вами дуже простим способом, як приготувати листкове тісто для пиріжків з абсолютно будь-якою начинкою.
Щоб зробити листкове тісто в домашніх умовах, потрібно мати в запасі кілька годин. Але при цьому ви завжди можете приготувати його про запас і заморозити, щоб потім мати під рукою в разі потреби. Насправді немає нічого складного в рецепті, так що рекомендую на замітку.
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 0.5 склянки
1. Два основних інгредієнта, які вам будуть потрібні, це мука і вершкове масло. Звертаю вашу увагу на те, що олія повинна бути холодним!
2. На робочий стіл насипте борошно і наріжте невеликими кубиками масло. За допомогою ножа перетворите все в однорідну крихту. Додайте щіпку солі. Надішліть все в глибоку миску і влийте крижану воду. Швидко замісіть тісто, скачайте його в кульку і приберіть в холодильник на 2-3 годину.
3. А далі найцікавіше процес: розкачайте тісто тонким шаром на харчовій плівці. Почніть загортати конвертом і поверх розкочуйте знову. Процес повинен тривати не менше 20 хвилин, щоб тісто було дійсно листковим і добре піднімалося в процесі випічки.
4. Після приберіть його в холодильник ще на годинку-дві. Тісто розкачати знову, виріжте кружечки, помістіть на край начинку, акуратно загорніть і закріпіть краю. Випікати з таким тестом можна як маленькі слойки, так і пироги, наприклад.