Рецепт Листкове тісто для пиріжків фото

Листкове тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Домашня випічка однозначно смачніше магазинної, згодні? Саме тому поспішаю поділитися з вами дуже простим способом, як приготувати листкове тісто для пиріжків з абсолютно будь-якою начинкою.

Опис приготування:

Щоб зробити листкове тісто в домашніх умовах, потрібно мати в запасі кілька годин. Але при цьому ви завжди можете приготувати його про запас і заморозити, щоб потім мати під рукою в разі потреби. Насправді немає нічого складного в рецепті, так що рекомендую на замітку.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Борошно - 300 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 0.5 склянки
листкове тісто для пиріжків - фото крок 1
1. Два основних інгредієнта, які вам будуть потрібні, це мука і вершкове масло. Звертаю вашу увагу на те, що олія повинна бути холодним!
листкове тісто для пиріжків - фото крок 2
2. На робочий стіл насипте борошно і наріжте невеликими кубиками масло. За допомогою ножа перетворите все в однорідну крихту. Додайте щіпку солі. Надішліть все в глибоку миску і влийте крижану воду. Швидко замісіть тісто, скачайте його в кульку і приберіть в холодильник на 2-3 годину.
листкове тісто для пиріжків - фото крок 3
3. А далі найцікавіше процес: розкачайте тісто тонким шаром на харчовій плівці. Почніть загортати конвертом і поверх розкочуйте знову. Процес повинен тривати не менше 20 хвилин, щоб тісто було дійсно листковим і добре піднімалося в процесі випічки.
листкове тісто для пиріжків - фото крок 4
4. Після приберіть його в холодильник ще на годинку-дві. Тісто розкачати знову, виріжте кружечки, помістіть на край начинку, акуратно загорніть і закріпіть краю. Випікати з таким тестом можна як маленькі слойки, так і пироги, наприклад.

Схожі рецепти