Листкове тісто для «Наполеона»
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся з вами простим рецептом листкового тіста для "наполеона" . З ним ваш торт вийде на подив м'яким, апетитним і ніжним, як і вважає справжньому королю серед тортів. Смачно і просто!
Перед вами мій простий рецепт листкового тіста для "наполеона" . Як мені здається, виходить дуже гарний, смачний і охайний тортик. Можливо, може здатися, що коржі виходять дуже товстими, але це не так: всередині кожного такого коржика при розрізанні помітні відразу багато "верств", які і дають той самий відомий "наполеонівський" торт таким особливим!
- Борошно - 3 склянки
- Вода крижана - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 250 грам
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0.5 чайних ложки
1. Перед вами - базові інгредієнти. Правда, тут є ще ті, з яких я готую крем, але це вже зовсім інший рецепт. Воду треба налити в стакан і відправити в морозилку, масло ж, навпаки, дістати, щоб воно трохи підтануло і розм'якшилося. Пристрасть Proselo.
2. Тепер треба в гірку борошна покришити ножиком масло, швидко перетерти все руками, щоб вийшла крихта, а потім туди ж вбити яйце і влити воду, перемішати ще раз. Потім додамо сіль і оцет, перемішаємо і зробимо однорідне тісто. Тісто ділимо спочатку на два шматки, потім кожен з них - ще на 2 або 4 - в залежності від того, якої висоти і діаметра ви хочете отримати коржі.
3. Тепер кожен корж розкачати ще раз, і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин. Потім охолоджуємо, смажена кожен шматок кремом і складаємо один на одного.
4. Я зазвичай торт обрізаю по колу, щоб він вийшов круглим, а обрізки тру на тертці, щоб потім посипати ними торт. Виходить і красиво, і смачно. Всім раджу!