Лінивий киш зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Це той рецепт, до якого я завжди вдаюся, коли хочеться чогось перекусити або подати до чаю несподіваним гостям. Ділюся, як приготувати ледачий киш зі шпинатом. Він неймовірно простий і смачний.
Цей рецепт з ряду "швидкої допомоги" . Неймовірно ніжна начинка залишається соковитою, вершкової і ніжною. Тісто просочується і тримає форму. Найважливіший момент при приготуванні популярного французького пирога - це ретельна просушування зелені від вологи після її миття. Важливо, щоб зайва волога не потрапила в начинку. Спробуйте спекти такий простий і смачний пиріг для своїх гостей.
- Шпинат - 1 пучок
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно пшеничне - 2-3 склянок
- Жовток яєчний - 1 штука
- Холодна вода - 1 Склянка
- Сир вершковий - 200 грам
- Яйця курячі - 3 штуки(+ 1 жовток для тесту)
- Сіль, перець - За смаком
Шпинат і зелену цибулю подрібніть ножем.
Для тесту в чашу блендера відправте жовток, масло і борошно. Рубане тісто має набути однорідну консистенцію. Після цього поступово додайте холодну воду. Тісто має вийти м'яким і еластичним.
Розкачайте тісто в тонкий пласт, застелите їм змащений маслом деко. Акуратно сформуйте бортики. Натріть на тертці вершковий сир, розподіліть його по тесту.
В окремій ємності збийте яйця, додайте сіль, перець, вершки і добре перемішайте. Після цього відправте в суміш рубану зелень, вилийте начинку на тісто.
Випікайте киш в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин до готовності.