Лінива паелья
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете урізноманітнити свій щоденний раціон смачним блюдом, яке сподобається всім домочадцям, то мій рецепт, як приготувати ледачу паелью, стане для вас ідеальним варіантом.
Паелья - це популярне іспанське блюдо з рису. Обов'язковими в ньому є шафран і оливкове масло. Також додають в паелью різні овочі, морепродукти, гриби. Готується паелья виключно на сковороді, адже і сама назва страви в перекладі з іспанської означає «сковорода». Сьогодні я пропоную рецепт ледачою паельї, тут ми не будемо дотримуватися всіх правил приготування класичного блюда, а підемо найпростішим шляхом - візьмемо основні інгредієнти, доповнимо тими, які нам подобаються, і отримаємо смачна страва.
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Печериці - 150 грам
- Солодкий перець - 1 штука
- Мал - 200 грам
- Бульйон - 200 мілілітрів
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Шафран - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цибуля, часник і гриби помийте, те ж саме і з солодким перцем, обов'язково потрібно видалити з нього всі насіння.
Цибулю і часник дрібно порубати.
Гриби поріжте невеликими шматочками.
Солодкий перець (краще використовувати перчик яскраво-червоного кольору) поріжте дрібними кубиками.
Обсмажте овочі та гриби в оливковій олії протягом 5-8 хвилин, часто помішуючи. Додайте сіль, перець і шафран.
Коли по кухні піде насичений аромат, всипати рис і протягом декількох хвилин прогрійте його разом з овочами.
Потім влийте бульйон (можна також замінити його водою, але смак буде не той), накрийте сковороду кришкою, варите 15 хвилин, час від часу помішуючи.
Коли рис повністю вбере бульйон і стане м'яким, паелью можна вважати готовою. Кришку відкривайте з обережністю, тому що відразу піде насичений аромат, який затягне на кухню не тільки ваших домочадців, але і сусідів!
Їжте із задоволенням!