Рецепт Лінива паелья фото

Лінива паелья
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Крупи , Гриби , Мал , Печериці
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Паелья
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Якщо ви хочете урізноманітнити свій щоденний раціон смачним блюдом, яке сподобається всім домочадцям, то мій рецепт, як приготувати ледачу паелью, стане для вас ідеальним варіантом.

Опис приготування:

Паелья - це популярне іспанське блюдо з рису. Обов'язковими в ньому є шафран і оливкове масло. Також додають в паелью різні овочі, морепродукти, гриби. Готується паелья виключно на сковороді, адже і сама назва страви в перекладі з іспанської означає «сковорода». Сьогодні я пропоную рецепт ледачою паельї, тут ми не будемо дотримуватися всіх правил приготування класичного блюда, а підемо найпростішим шляхом - візьмемо основні інгредієнти, доповнимо тими, які нам подобаються, і отримаємо смачна страва.

  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Печериці - 150 грам
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Мал - 200 грам
  • Бульйон - 200 мілілітрів
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Шафран - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
лінива паелья - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цибуля, часник і гриби помийте, те ж саме і з солодким перцем, обов'язково потрібно видалити з нього всі насіння.
лінива паелья - фото крок 2
Цибулю і часник дрібно порубати.
лінива паелья - фото крок 3
Гриби поріжте невеликими шматочками.
лінива паелья - фото крок 4
Солодкий перець (краще використовувати перчик яскраво-червоного кольору) поріжте дрібними кубиками.
лінива паелья - фото крок 5
Обсмажте овочі та гриби в оливковій олії протягом 5-8 хвилин, часто помішуючи. Додайте сіль, перець і шафран.
лінива паелья - фото крок 6
Коли по кухні піде насичений аромат, всипати рис і протягом декількох хвилин прогрійте його разом з овочами.
лінива паелья - фото крок 7
Потім влийте бульйон (можна також замінити його водою, але смак буде не той), накрийте сковороду кришкою, варите 15 хвилин, час від часу помішуючи.
лінива паелья - фото крок 8
Коли рис повністю вбере бульйон і стане м'яким, паелью можна вважати готовою. Кришку відкривайте з обережністю, тому що відразу піде насичений аромат, який затягне на кухню не тільки ваших домочадців, але і сусідів!
лінива паелья - фото крок 9
Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти