Рецепт Лимонні тістечка з безе фото

Лимонні тістечка з безе
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Лимон
Пісні страви, Веганські страви
Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження, 8 березня
Десерти, Безе

Безе, або безе, в перекладі з французького, означає - поцілунок. Саме таким, ніжним і повітряним, виходить цей смачний лимонний десерт. Приготуйте і порадуйте своїх близьких солодкими тістечками!


Приготуємо лимонні тістечка з безе в домашніх умовах. Готуємо в три етапи. Спершу робимо тісто і випікаємо його в духовці. Потім готуємо лимонну начинку і нарешті, робимо повітряне безе. З'єднуємо три елементи в формі для випічки і запікаємо в духовці 25 хвилин. Готове тістечко потрібно помістити в холодильник на 2 годину (перед вживанням). Хай щастить!

  • Яйця - 4-5 штук
  • Цукрова пудра - 5 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Склянка
  • Лимони - 3 штуки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Борошно - 1 За смаком
  • Сіль - 1 За смаком
  • Кукурудзяний крохмаль - 5 Ст. Ложок
  • Ванілін - 1 За смаком
лимонні тістечка з безе - фото крок 1
Борошно просіваємо і змішуємо з цукровою пудрою, додаємо 100 грам м'якого вершкового масла. Заважати тісто. Потім додаємо жовток і 1 ст.Л. Води. Скачує тісто в кулю і кладемо в холодильник на пів години.
лимонні тістечка з безе - фото крок 2
Тісто витягаємо з холодильника і розгортає в тонкий пласт, за розміром вашої форми. Кладемо тісто в форму, кінці рівні. Робимо кілька проколів виделкою.
лимонні тістечка з безе - фото крок 3
Запікаємо тісто в духовці 20-25 хвилин, температура 180 градусів. Потім остудіть до кімнатної температури. Тим часом, вичавлюємо з лимонів сік.
лимонні тістечка з безе - фото крок 4
Цедру натираємо на дрібній тертці. Лимонний сік змішуємо з крохмалем, перемішуємо до однорідності лопаткою.
лимонні тістечка з безе - фото крок 5
У каструлю вливаємо 250 мл води і лимонний сік з крохмалем. Ставимо на вогонь і помішуючи доводимо до кипіння. Додаємо: 3 яєчних жовтки, ванілін за смаком, лимонну цедру, цукор і 100 грам вершкового масла. Знову кип'ятимо і доводимо масу до загустіння (консистенція, як заварний крем). Масу остудити і вилити на тісто.
лимонні тістечка з безе - фото крок 6
Готуємо безе (меренгу).Змішуємо 4 яєчні білки, сіль і 3 ст.Л. Цукрової пудри. Збиваємо до густої піни і виливаємо на лимонну начинку.
лимонні тістечка з безе - фото крок 7
Відправляємо форму з майбутньою випічкою в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
лимонні тістечка з безе - фото крок 8
Готову випічку поділяємо на окремі тістечка і ставимо в холодильник на 2 годину. Смачного!

Схожі рецепти