Лимонні тістечка з безе
(покроковий рецепт з фото)
Безе, або безе, в перекладі з французького, означає - поцілунок. Саме таким, ніжним і повітряним, виходить цей смачний лимонний десерт. Приготуйте і порадуйте своїх близьких солодкими тістечками!
Приготуємо лимонні тістечка з безе в домашніх умовах. Готуємо в три етапи. Спершу робимо тісто і випікаємо його в духовці. Потім готуємо лимонну начинку і нарешті, робимо повітряне безе. З'єднуємо три елементи в формі для випічки і запікаємо в духовці 25 хвилин. Готове тістечко потрібно помістити в холодильник на 2 годину (перед вживанням). Хай щастить!
- Яйця - 4-5 штук
- Цукрова пудра - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Склянка
- Лимони - 3 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
- Кукурудзяний крохмаль - 5 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 За смаком
Борошно просіваємо і змішуємо з цукровою пудрою, додаємо 100 грам м'якого вершкового масла. Заважати тісто. Потім додаємо жовток і 1 ст.Л. Води. Скачує тісто в кулю і кладемо в холодильник на пів години.
Тісто витягаємо з холодильника і розгортає в тонкий пласт, за розміром вашої форми. Кладемо тісто в форму, кінці рівні. Робимо кілька проколів виделкою.
Запікаємо тісто в духовці 20-25 хвилин, температура 180 градусів. Потім остудіть до кімнатної температури. Тим часом, вичавлюємо з лимонів сік.
Цедру натираємо на дрібній тертці. Лимонний сік змішуємо з крохмалем, перемішуємо до однорідності лопаткою.
У каструлю вливаємо 250 мл води і лимонний сік з крохмалем. Ставимо на вогонь і помішуючи доводимо до кипіння. Додаємо: 3 яєчних жовтки, ванілін за смаком, лимонну цедру, цукор і 100 грам вершкового масла. Знову кип'ятимо і доводимо масу до загустіння (консистенція, як заварний крем). Масу остудити і вилити на тісто.
Готуємо безе (меренгу).Змішуємо 4 яєчні білки, сіль і 3 ст.Л. Цукрової пудри. Збиваємо до густої піни і виливаємо на лимонну начинку.
Відправляємо форму з майбутньою випічкою в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Готову випічку поділяємо на окремі тістечка і ставимо в холодильник на 2 годину. Смачного!