Лимонні тістечка з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Журавлина додасть нашому тістечку приємну кислинку, а лимон - чудовий аромат. На сніданок до склянки теплого молока - краще навіть і не придумаєш. Залишається тільки приготувати.
Смачне журавлинне тістечко готуйте так: змішайте борошно, цедру, цукор, розпушувач, сіль, олія, яйця, йогурт і лимонний сік. Замісити тісто, змішайте його з журавлиною і сформуйте тістечка. Змастіть їх йогуртом і випікання в духовці 25 хвилин при 180 градусах. Приємного чаювання!
- Борошно - 260 грам
- Цукор - 50 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Йогурт - 0, 5 склянки
- Журавлина - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Змішайте борошно, цедру, цукор, розпушувач і сіль.
З отриманою сумішшю розітріть масло.
Додайте суміш яйця, йогурту і лимонного соку.
Замісити тісто і викладіть його на стіл присипаний борошном.
Розкачайте, додайте в тісто журавлину, складіть вдвічі, знову розкачайте і ще раз повторіть ці кроки, щоб журавлина рівномірно розподілилася по тесту.
Сформуйте з тіста коржі потрібної форми. Змастіть їх йогуртом і випікання в духовці 25 хвилин при 180 градусах.