Рецепт Легкий бісквіт фото

Легкий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Яйця
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Бісквіт

Хочу поділитися з вами дуже класним рецептом, як приготувати легкий бісквіт без масла і з невеликою кількістю цукру. Пишний, повітряний і пористий, його обов'язково варто взяти на озброєння.

Такий бісквіт стане відмінною основою для будь-якого домашнього торта або іншого десерту. Головний секрет правильної випічки - це не відкривати духовку до повного приготування. А після випічки бісквіт потрібно викласти на решітку і залишити остуджувати. Ідеальний варіант - це залишити його на ніч, тоді він буде просто чарівним.

  • Яйце - 5 штук
  • Борошно - 3/4 склянки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
легкий бісквіт - фото крок 1
1. Насамперед відокремте білки від жовтків.
легкий бісквіт - фото крок 2
2. До білків додайте сіль і цукор.
легкий бісквіт - фото крок 3
3. Збивайте, поки не утворюються щільні білі піки. Якщо використовувати техніку, то процес максимально спрощується.
легкий бісквіт - фото крок 4
4. До добре збитим білкам введіть жовтки.
легкий бісквіт - фото крок 5
5. Продовжуйте збивати, щоб маса залишалася повітряної.
легкий бісквіт - фото крок 6
6. Поступово, невеликими порціями, всипати просіяне борошно.
легкий бісквіт - фото крок 7
7. Змастіть маслом жароміцних форму і викладіть тісто. Розрівняйте і відправте бісквіт в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько 25 хвилин до рум'яності, не відкриваючи духовку!

Схожі рецепти