Легкий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже класним рецептом, як приготувати легкий бісквіт без масла і з невеликою кількістю цукру. Пишний, повітряний і пористий, його обов'язково варто взяти на озброєння.
Такий бісквіт стане відмінною основою для будь-якого домашнього торта або іншого десерту. Головний секрет правильної випічки - це не відкривати духовку до повного приготування. А після випічки бісквіт потрібно викласти на решітку і залишити остуджувати. Ідеальний варіант - це залишити його на ніч, тоді він буде просто чарівним.
- Яйце - 5 штук
- Борошно - 3/4 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. Насамперед відокремте білки від жовтків.
2. До білків додайте сіль і цукор.
3. Збивайте, поки не утворюються щільні білі піки. Якщо використовувати техніку, то процес максимально спрощується.
4. До добре збитим білкам введіть жовтки.
5. Продовжуйте збивати, щоб маса залишалася повітряної.
6. Поступово, невеликими порціями, всипати просіяне борошно.
7. Змастіть маслом жароміцних форму і викладіть тісто. Розрівняйте і відправте бісквіт в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько 25 хвилин до рум'яності, не відкриваючи духовку!