Lefse 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Хочете дізнатися, як приготувати лефсе? Це такі дуже-дуже смачні норвезькі традиційні коржі з борошна і картопляного пюре, які гарні і з солоними начинками, і як десерт. Пробуємо?
Такі лефсе в домашніх умовах готувати просто і приємно, - вони, по суті, як ще один підвид усіма улюблених млинчиків. Так що для сімейного сніданку годяться! Я сподіваюся, вам такий рецепт приготування лефсе сподобається, адже такі коржі можна подавати і як десерт (додавши в тісто більше цукру, і подаючи з варенням), і як замінник хліба, наприклад. Спробуйте! 
- Пюре картопляне - 2 склянки
 - Борошно - 1/2 склянки
 - Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
 - Вершки - 1 Ст. Ложка
 - Цукор - 1/3 чайних ложки
 - Сіль - 1/3 чайних ложки
 

1. Картоплю відварюємо і перетираємо в пюре. Якщо у вас вже готове пюре - підігріваємо його.

2. Додамо до пюре вершки, олія, сіль і цукор. Ретельно перемішати, і відправимо в холодильник до охолодження (приблизно 10-15 хвилин).

3. Коли пюре охолоне, додамо просіяне борошно, і теж перемішаємо до однорідного стану.

4. Тісто вимішуємо руками, ділимо на чотири частини.

5. Відщипуємо від кожної тісто, розгортаємо його в коржик приблизно в півсантиметра товщиною.

6. Обсмажуємо в маслі з двох сторін, поки краю не зарум'яняться. Готово!