Квасоля з мисливськими ковбасками
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів бобових у мене рецепт квасолі з мисливськими ковбасками. Це ситне і смачне блюдо стане відмінною вечерею або другим в обід.
Квасоля з мисливськими ковбасками - просте блюдо, яке можна приготувати зовсім швидко, якщо взяти консервовану квасолю. Але я варила суху. Хороший сорт квасолі вариться 30-35 хвилин. Замість томатного морсу підійде томатна паста чи помідори у власному соку. Для більшого аромату і пікантності можна додати часник.
- Квасоля - 250 грам (суха, біла)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Мисливські ковбаски - 4-5 штук
- Томатний морс - 150 мілілітрів
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування квасолі з мисливськими ковбасками.
Квасоля добре помийте і залийте кип'яченою, холодною водою на кілька годин або на ніч.
Набряклу квасоля викладіть в каструлю і залийте свіжою водою.
Квасоля доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть до готовності.
Поки квасоля вариться, цибуля очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
Морква очистіть, помийте і також наріжте. Додайте до цибулі.
Налийте соняшникову олію. Злегка підсмажте моркву з цибулею і після додайте томатний морс або томатну пасту. Посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте овочі ще 10 хвилин. Мисливські ковбаски наріжте і додайте в сковороду до овочів.
Перемішайте овочі з ковбасками і тушкуйте ще 5-7 хвилин.
З готової квасолі злийте воду і додайте овочі з ковбасками.
Перемішайте квасоля з овочами та ковбасками. Якщо потрібно посоліть ще.
Ароматна, смачна і ситна квасоля з мисливськими ковбасками готова. Подавайте до столу в теплому вигляді.