Квашена капуста з яблучним соком
(покроковий рецепт з фото)
Про користь квашеної капусти - цього чудового продукту, надзвичайно корисного для організму знають все. Є багато способів приготування такої капусти, але з яблучним соком пробували не всі.
Готувати таку капусту дуже просто. Яблучний сік надає їй свій аромат, замінює розсіл і збагачує неповторним яблучним смаком. По завершенню процесу квашення, час зливанн розсіл і заливаєте готову до вживання капусту яблучним соком. Квашена капуста дуже корисний і низькокалорійний продукт. У ній калорій менше, ніж у свіжій. Тартронова кислота, що входить до складу квашеної капусти, запобігає перетворенню цукру та інших вуглеводів в жир.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Яблучний сік - 0, 7 L (кислий)
Підготуйте інгредієнти для приготування квашеної капусти з яблучним соком.
Капусту наріжте тонкою соломкою і викладіть в каструлю.
Моркву натріть на тертці і додайте в капусту.
Перемішайте капусту з морквою.
Приготуйте розсіл. У літрі холодної води розчиніть 1-1, 5 столової ложки солі. Залийте їм капусту з морквою. Каструлю прикрийте кришкою, але не повністю. Рівно три доби тримайте капусту при кімнатній температурі, періодично перемішуючи, щоб виходив утворюється в процесі квашення газ.
Після додайте цукор за смаком і перемішайте, відправте капусту в холод.
На наступний день злийте розсіл і залийте квашену капусту кислим яблучним соком.
Квашена капуста з яблучним соком готова. Можна подавати до столу на закуску, до гарячого відварного картоплі, м'яса, птиці, рибі.