Курячий суп з вершками
(покроковий рецепт з фото)
У рецепті цієї страви використовується ціла курка. Але тут можна використовувати стегенця або куряче філе. Головне, щоб вони були з кісточками. Тоді смак супу буде більш насичений.
Кількість порцій: 6
- Курка - 1 штука(1, 5 кг)
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Стебла петрушки, пучок - 1 штука
- Чорний перець горошок - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 3 штуки
- Ріпка маленька - 2-3 штук
- Вершки - 150 мілілітрів
- Кріп, пучок - 1 штука
1. Промити м'ясо. Покласти його у велику каструлю. У каструлю також покласти цибулю і моркву. Їх треба попередньо почистити і розрізати навпіл. Туди ж покладіть стебла петрушки і перець горошок. Влити в каструлю 3 літра води і закип'ятити. Зменшити вогонь і варити приблизно однієї години. Зварену курку вийняти з каструлі і процідити бульйон.
2. Решта морква і цибуля почистити і порізати на невеликі кубики. Картопля і ріпку теж промити і почистити. Нарізати їх невеликими кубиками. У сковорідці розтопити вершкове масло. Посмажити в ньому порізані цибулю і моркву. Всипати в сковорідку борошно. Борошно з овочами треба постійно заважати і смажити недовго. У каструлю з бульйоном покласти обсмажені овочі з борошном, додати картоплю і ріпку. Овочі повинні повністю зваритися.
3. М'ясо у нас вже охололо. Видалити з нього кістки і шкірку. М'ясо нарізати невеликими шматочками.
4. Додати в суп м'ясо і влити вершки. Прогріти 2-3 хвилини і вимкнути.