Курячі котлети з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Курячі котлети з вершками виходять ніжними, соковитими всередині і хрусткими зовні. Вершкове масло і вершки додають страві цю ніжність і легку молочну нотку.
Курячі котлети з вершками - це дуже ніжне і смачне блюдо. Причому їх можна не тільки смажити, але і запікати або готувати на пару. В цьому випадку ви отримаєте дієтичні котлети, які можна рекомендувати для дитячого харчування. Подавайте їх з картопляним пюре, гречаною кашею, макаронами, овочами.
- Куряче філе - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершки 10% - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Яйце - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухий базилік - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
Куряче філе помийте. Цибулю і часник очистіть, помийте. Пропустіть через м'ясорубку філе, цибуля і часник.
Вершки налийте в каструлю, додайте вершкове масло.
Розтопити вершкове масло в вершках.
Всипте панірувальні сухарі в вершки з маслом.
Перемішайте вершки з маслом і сухарями.
Додайте сухарі з вершками і маслом в куряче філе з цибулею і часником.
Додайте яйце, сіль і сухий базилік.
Ретельно перемішайте фарш для котлет.
З приготованого фаршу сформуйте котлети, обваляйте в панірувальних сухарях або хлібних крихтах. Викладіть в сковороду з гарячим рафінованим соняшниковою олією.
Обсмажте котлети з обох сторін до золотистої скоринки.
Курячі котлети з вершками готові. Подавайте з будь-яким гарніром, соліннями і овочами.