Курячі грудки в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Ось один з багатьох способів приготувати смачну і соковиту курячу грудку. Рецепт простий, зажадає від вас мінімум витрачених сил і мінімум інгредієнтів. А грудка вийде дуже смачною і ніжною!
Пере вами дуже простий рецепт приготування курячих грудок в кефірі. Завдяки нашому кефірних маринаду, м'ясо не буде сухим. Воно стане ніжним і соковитим. Замариновану в кефірі грудку можна готувати не тільки в духовці, але і на сковороді або на мангалі.
- Куряча грудка на кісточці - 2 штуки
- Кефір - 1 літр
- Гірчиця в порошку - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Часник - 2 зубчики
Наливаємо в не дуже велику миску кефір, додаємо сіль, перець і гірчичний порошок. Можна додати сухі спеції або дрібно нарізану свіжу зелень.
Розмішуємо, і нехай трохи постоїть, поки ми будемо займатися грудкою.
Разрежем курячі грудки на 4-5 частин кожну. Кісточку і шкіру можна видалити, а можна залишити, як є.
Кефір зі спеціями ще раз розмішати, викладемо в нього шматочки курячої грудки. Всі шматочки повинні бути покриті маринадом. Ми залишаємо мінімум хвилин на 45.
Готувати грудки ми будемо в духовці. Викладаємо їх разом з кефірний маринадом в форму для запікання, за бажанням додамо подрібнений часник.
Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-50. Подаємо з гарніром або просто з овочами.