Куряче філе з яблуками і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо скоріше для жіночої компанії, адже мало хто з чоловіків оцінить таке цікаве поєднання інгредієнтів. Куряче філе за цим рецептом можна приготувати і в звичайний день, і для святкового столу.
У вас намічаються посиденьки з подругами і ви не знаєте що б такого приготувати? Я розповім вам, як приготувати куряче філе з яблуками і чорносливом. Ароматне і соковите блюдо виходить майже дієтичним, як раз для жіночої компанії. Та й оцінять таке поєднання інгредієнтів і смак м'яса з яблуками швидше за все жінки, адже чоловіки віддають перевагу більш традиційну їжу.
- Куряча грудка філе - 1/2 штуки
- Яблуко - 1 штука (кисле або кисло-солодке)
- Чорнослив - 4-5 штук
- Лимон - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Прованські трави - 1-2 Щепоток
Як вид, продуктів нам буде потрібно мало. Ще знадобиться столова ложка лимонного соку і пів чайної ложки цедри.
Половинку курячої грудки ретельно промиємо і обсушити. Зробимо прорізи в філе і вставимо в них шматочки м'якого чорносливу. Якщо чорнослив у вас жорсткий, залийте його окропом хвилин на 5.
Потім змішаємо ложку оливкової олії, сіль, перець і трави, в цій суміші замарінуем філе хвилин на 30 мінімум.
Яблука краще брати жорсткі і кислі. Очистимо яблуко від серцевини і нарізаємо кільцями приблизно 7-8 мм.
Натираємо лимонну цедру і видавив з лимона столову ложку соку.
Розігріваємо сковороду з оливковою і вершковим маслом на сильному вогні.
І обсмажуємо промариноване філе з обох боків до рум'яної скоринки.
Відриваємо лист фольги і по центру на нього викладемо 2-3 яблучних кільця.
На яблука укладаємо обсмажене філе, потім знову яблука. Поливаємо залишками масла зі сковороди (по бажанню), посипаємо цедрою і поливаємо лимонним соком.
Запечатує і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 25. Потім відкриємо фольгу, і нехай наше блюдо готується ще хвилин 10.
І ось наше готове ароматне блюдо.
Подаємо із зеленню і свіжими овочами, не забуваємо полити філе соком, який утворився в результаті приготування.