Куряче філе з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю птицю, зокрема, курку, але через сухість курячого м'яса Краще вже приготувати її в різних соусах і підливах, часто комбіную її з фруктами. Хочу запропонувати вам простий рецепт курячого філе з грушею - страва виходить дуже незвичайне, соковите і ароматне!
Мій чоловік, людина в плані їжі досить консервативний (найкращі рецепти - це, зрозуміла справа, вони, за якими готує його мама), коли вперше спробував куряче філе з грушею, задав тільки одне питання: «Чому ти не готувала цього раніше? !». Так що самі можете судити про смакові якості цього блюда.
Отже, розповідаю, як приготувати куряче філе з грушею:
Філе нарізати на скибочки товщиною приблизно 1 сантиметр і злегка(! ) відбити.
Розігріти сковороду з сумішшю вершкового і рослинного масла, швидко обсмажити філе з двох сторін. 2-3 хвилин з кожного боку буде досить.
Перекласти філе на тарілку, скропити лимонним соком, поперчити.
Груші вимити, обсушити і очистити від шкірки. Вирізати серцевини і нарізати груші на тонкі скибочки.
У сотейник скласти груші, зверху - філе. Залити склянкою води, додати соєвий соус, мед, трохи вершкового масла і томити на повільному вогні протягом 40 хвилин - поки філе не стане зовсім м'яким, а груші не «розімліють».
В самому кінці додати трохи розмарину і чебрецю, обережно перемішати і дати страві відпочити хвилин 10-15, після чого можна розкладати по тарілках і подавати на стіл.
Я зазвичай гарнір куряче філе з грушею картопляним пюре або кукурудзяною кашею, а як доповнення подаю зелений салат.
- Куряче філе - 0, 5 кілограма
- Груші - 2-3 штук
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вода - 1 Склянка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - За смаком
- Чебрець - За смаком
Отже, розповідаю, як приготувати куряче філе з грушею:
Філе нарізати на скибочки товщиною приблизно 1 сантиметр і злегка(! ) відбити.
Розігріти сковороду з сумішшю вершкового і рослинного масла, швидко обсмажити філе з двох сторін. 2-3 хвилин з кожного боку буде досить.
Перекласти філе на тарілку, скропити лимонним соком, поперчити.
Груші вимити, обсушити і очистити від шкірки. Вирізати серцевини і нарізати груші на тонкі скибочки.
У сотейник скласти груші, зверху - філе. Залити склянкою води, додати соєвий соус, мед, трохи вершкового масла і томити на повільному вогні протягом 40 хвилин - поки філе не стане зовсім м'яким, а груші не «розімліють».
В самому кінці додати трохи розмарину і чебрецю, обережно перемішати і дати страві відпочити хвилин 10-15, після чого можна розкладати по тарілках і подавати на стіл.
Я зазвичай гарнір куряче філе з грушею картопляним пюре або кукурудзяною кашею, а як доповнення подаю зелений салат.