Рецепт Куряче філе з грушею фото

Куряче філе з грушею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Груша
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я дуже люблю птицю, зокрема, курку, але через сухість курячого м'яса Краще вже приготувати її в різних соусах і підливах, часто комбіную її з фруктами. Хочу запропонувати вам простий рецепт курячого філе з грушею - страва виходить дуже незвичайне, соковите і ароматне!

Опис приготування:

Мій чоловік, людина в плані їжі досить консервативний (найкращі рецепти - це, зрозуміла справа, вони, за якими готує його мама), коли вперше спробував куряче філе з грушею, задав тільки одне питання: «Чому ти не готувала цього раніше? !». Так що самі можете судити про смакові якості цього блюда.

Отже, розповідаю, як приготувати куряче філе з грушею:

Філе нарізати на скибочки товщиною приблизно 1 сантиметр і злегка(! ) відбити.

Розігріти сковороду з сумішшю вершкового і рослинного масла, швидко обсмажити філе з двох сторін. 2-3 хвилин з кожного боку буде досить.

Перекласти філе на тарілку, скропити лимонним соком, поперчити.

Груші вимити, обсушити і очистити від шкірки. Вирізати серцевини і нарізати груші на тонкі скибочки.

У сотейник скласти груші, зверху - філе. Залити склянкою води, додати соєвий соус, мед, трохи вершкового масла і томити на повільному вогні протягом 40 хвилин - поки філе не стане зовсім м'яким, а груші не «розімліють».

В самому кінці додати трохи розмарину і чебрецю, обережно перемішати і дати страві відпочити хвилин 10-15, після чого можна розкладати по тарілках і подавати на стіл.

Я зазвичай гарнір куряче філе з грушею картопляним пюре або кукурудзяною кашею, а як доповнення подаю зелений салат.


  • Куряче філе - 0, 5 кілограма
  • Груші - 2-3 штук
  • Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Вода - 1 Склянка
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Розмарин - За смаком
  • Чебрець - За смаком
Мій чоловік, людина в плані їжі досить консервативний (найкращі рецепти - це, зрозуміла справа, вони, за якими готує його мама), коли вперше спробував куряче філе з грушею, задав тільки одне питання: «Чому ти не готувала цього раніше? !». Так що самі можете судити про смакові якості цього блюда.

Отже, розповідаю, як приготувати куряче філе з грушею:

Філе нарізати на скибочки товщиною приблизно 1 сантиметр і злегка(! ) відбити.

Розігріти сковороду з сумішшю вершкового і рослинного масла, швидко обсмажити філе з двох сторін. 2-3 хвилин з кожного боку буде досить.

Перекласти філе на тарілку, скропити лимонним соком, поперчити.

Груші вимити, обсушити і очистити від шкірки. Вирізати серцевини і нарізати груші на тонкі скибочки.

У сотейник скласти груші, зверху - філе. Залити склянкою води, додати соєвий соус, мед, трохи вершкового масла і томити на повільному вогні протягом 40 хвилин - поки філе не стане зовсім м'яким, а груші не «розімліють».

В самому кінці додати трохи розмарину і чебрецю, обережно перемішати і дати страві відпочити хвилин 10-15, після чого можна розкладати по тарілках і подавати на стіл.

Я зазвичай гарнір куряче філе з грушею картопляним пюре або кукурудзяною кашею, а як доповнення подаю зелений салат.

Схожі рецепти