Рецепт Куряче філе в соусі «Metaxa» фото

Куряче філе в соусі «Metaxa»
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Птах , Курка , Куряче філе
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

Рецепт приготування курячого філе в соусі «Метакса». Соус, який тут використовується, готується абсолютно без солі.

Опис приготування:

Сіль, в принципі, тут і не потрібна, так як в приготуванні страви використовуються різні спеції, які відповідають за смак страви.

  • Куряче філе - 2 штуки
  • Рослинна олія - 40 мілілітрів
  • Перець і сіль - 1 За смаком
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Пюре з помідорів - 500 мілілітрів
  • Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
  • Коньяк - 100 мілілітрів
  • Перець кайенский - 1 За смаком
  • Базилік і чебрець - 1 За смаком
  • Горіх мускатний - 1 За смаком
куряче філе в соусі
1. В першу чергу куряче філе з обох сторін злегка відбиваємо молоточком. Тепер поперчити чорним перцем. Кладемо м'ясо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Prisolim, потім перевертаємо і знову присолити. На обсмажування йде приблизно хвилин десять.
куряче філе в соусі
2. На сковороду вливаємо вершки. На великому вогні доводимо до кипіння, трохи Уваров.
куряче філе в соусі
3. Вливаємо пюрірование томати і розмішуємо. На середньому вогні залишаємо випаровуватися, час від часу не забуваємо помішувати.
куряче філе в соусі
4. Додаємо ложку коричневого цукру, добре розмішуємо. Всипаємо спеції, розмішуємо. Ще хвилин п'ять уварюємо. Кладемо філе курки. Хвилин десять тушкуємо.
куряче філе в соусі
5. Тепер вливаємо коньяк, акуратно перемішуємо. Хвилини на три забуваємо.
куряче філе в соусі
6. Сервіруємо блюдо. Солі в соусі немає й грама. Зі спеціями варіюючи на свій смак.

Схожі рецепти