Куряче філе в часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Куряче філе в часниковому соусі - чудове друга страва, яке нікого не залишить байдужим. Це не займе у вас багато часу і не зажадає особливих навичок в кулінарії.
Філе виходить ароматне, ніжне, соковите, з апетитною скоринкою. При цьому готується дуже-дуже просто. Після приготування цієї страви в сковороді залишається досить багато ароматних підливи. Зовсім простий рецепт курячого філе в часниковому соусі підходить для швидкого і не заморочливого приготування. Виходить смачно і соковито!
- Куряче філе - 700 грам
- Червоний перець чилі - 6 штук (перець чилі в цій страві не обов'язковий, в залежності від ваших смакових уподобань.)
- Часник - 1 штука
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 За смаком
- Кмин - 1 щіпка
- Сіль - 1 За смаком
- Вершки - 200 мілілітрів

Очищаємо перець чилі від насіння, потім чистимо часник і все це кладемо в міксер. Туди ж додаємо одну ложку томатної пасти.

Перемелюємо вміст в міксері до показаної на фотографії консистенції.

Розігрійте на середньому вогні в сковороді трохи оливкового масла і викладіть філе, приправивши його трохи кмином.

Як тільки філе підрум'яниться, переверніть його і знову приправи кмином.

Як тільки філе підрум'яниться, поверх викладаємо перемелений перець і часник, змішавши все вміст з бальзамічним оцтом. Зменшуємо вогонь і даємо філе настоятися, не накриваючи його кришкою. Час приготування залежить від розміру філейні шматочків.

Як тільки філе буде готово, додаємо до нього вершки, після чого викладаємо соковиті шматочки на красиве блюдо.

Соус продовжуємо варити на повільному вогні. Коли він почне поступово зменшуватися, відключаємо пліту.Готовим соусом поливаємо філе і подаємо до столу.