Куряча лазіння
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Можна скомбінувати інгредієнти з різних страв і зробити відмінну лазанью. Подавайте блюдо гарячим, можна відразу після приготування. Розповім про рецепт, як приготувати курячу лазанью.
Опис приготування:
У рецепті використовується Блакитний сир, який можна замінити іншими сортами м'якого або плавленого. Використовуйте кожен аркуш для «Лазаньї», а також відварене куряче м'ясо, тоді блюдо можна зробити набагато швидше. Готову страву можна подавати на вечерю і навіть зробити на святковий стіл.
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 1/4 склянки
- Молоко - 900 мілілітрів
- Блакитний сир - 230 грам
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Куряче м'ясо - 350-400 грам
- Гострий соус - 1 Склянка
- Листи для лазаньї - 220 грам
- Моцарелла - 230 грам
1. У сотейнику або в сковороді розтопіть вершкове масло, потім відразу ж додайте в нього борошно.
2. Енергійно перемішайте борошняну суміш лопаткою, потім обсмажте протягом 1-2 хвилин.
3. Тонкою цівкою влийте молоко в борошняну суміш.
4. Гарненько збийте все віночком до утворення однорідної маси, доведіть все до кипіння.
5. Викладіть до борошняної і молочної суміші шматочки сиру.
6. Варіть суміш близько 10-12 хвилин до розплавлення, потім зніміть з вогню і за смаком додайте сіль, перець.
7. Відварене куряче м'ясо розділіть на шматочки і викладіть в миску, залийте соусом.
8. Перемішайте м'ясо з соусом і в разі потреби додайте ще сіль, перець.
9. У форму для запікання викладіть кілька ложок соусу, потім покладіть кілька аркушів пасти (відвареної).
10. Поверх курки викладіть 1-2 ложки соусу.
11. Натріть сир на тертці, додайте частину поверх соусу.
12. Повторіть з усіма рештою інгредієнтами, вийде ще 2 шару.
13. Накрийте форму для запікання фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин, потім зніміть фольгу і запікайте ще близько 10 хвилин.
14. Перед подачею залиште страву на 15 хвилин, потім наріжте шматочками і насолоджуйтеся.