Рецепт Куряча лазіння фото

Куряча лазіння
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Птах , Сир , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Лазанья
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Можна скомбінувати інгредієнти з різних страв і зробити відмінну лазанью. Подавайте блюдо гарячим, можна відразу після приготування. Розповім про рецепт, як приготувати курячу лазанью.

Опис приготування:

У рецепті використовується Блакитний сир, який можна замінити іншими сортами м'якого або плавленого. Використовуйте кожен аркуш для «Лазаньї», а також відварене куряче м'ясо, тоді блюдо можна зробити набагато швидше. Готову страву можна подавати на вечерю і навіть зробити на святковий стіл.

  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Борошно - 1/4 склянки
  • Молоко - 900 мілілітрів
  • Блакитний сир - 230 грам
  • Сіль, мелений перець - За смаком
  • Куряче м'ясо - 350-400 грам
  • Гострий соус - 1 Склянка
  • Листи для лазаньї - 220 грам
  • Моцарелла - 230 грам
куряча лазіння - фото крок 1
1. У сотейнику або в сковороді розтопіть вершкове масло, потім відразу ж додайте в нього борошно.
куряча лазіння - фото крок 2
2. Енергійно перемішайте борошняну суміш лопаткою, потім обсмажте протягом 1-2 хвилин.
куряча лазіння - фото крок 3
3. Тонкою цівкою влийте молоко в борошняну суміш.
куряча лазіння - фото крок 4
4. Гарненько збийте все віночком до утворення однорідної маси, доведіть все до кипіння.
куряча лазіння - фото крок 5
5. Викладіть до борошняної і молочної суміші шматочки сиру.
куряча лазіння - фото крок 6
6. Варіть суміш близько 10-12 хвилин до розплавлення, потім зніміть з вогню і за смаком додайте сіль, перець.
куряча лазіння - фото крок 7
7. Відварене куряче м'ясо розділіть на шматочки і викладіть в миску, залийте соусом.
куряча лазіння - фото крок 8
8. Перемішайте м'ясо з соусом і в разі потреби додайте ще сіль, перець.
куряча лазіння - фото крок 9
9. У форму для запікання викладіть кілька ложок соусу, потім покладіть кілька аркушів пасти (відвареної).
куряча лазіння - фото крок 10
10. Поверх курки викладіть 1-2 ложки соусу.
куряча лазіння - фото крок 11
11. Натріть сир на тертці, додайте частину поверх соусу.
куряча лазіння - фото крок 12
12. Повторіть з усіма рештою інгредієнтами, вийде ще 2 шару.
куряча лазіння - фото крок 13
13. Накрийте форму для запікання фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин, потім зніміть фольгу і запікайте ще близько 10 хвилин.
куряча лазіння - фото крок 14
14. Перед подачею залиште страву на 15 хвилин, потім наріжте шматочками і насолоджуйтеся.

Схожі рецепти