Куряча грудка з печерицями у вершках
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом, як приготувати курячу грудку з печерицями у вершках, яким користуюся вже давно. Це універсальний і безпомилковий варіант, який поєднується з будь-яким гарніром.
Гриби відмінно поєднуються з курячим м'ясом, а ніжний вершковий соус тільки доповнює їх смак і додає м'ясу соковитість. Таку підливу можна подавати до каші, kartofelyu і макаронні вироби. Печериці можна замінити білими грибами або вешенками. Замість курячої грудки можна зрізати м'ясо з стегенець або стегон.
- Куряча грудка - 0, 7 кілограма
- Печериці - 400 грам
- Вершки - 350 мілілітрів
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 250 мілілітрів
- Курячий бульйон - 200-300 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком

1. Курячі грудки мою гарненько, відділяю м'ясо від кісток.

2. Отримане філе нарізаю невеликими шматочками, перекладаю в миску і за смаком солю, перчу.

3. Вливаю соєвий соус (125 мілілітрів) до курки, перемішую, залишаю м'ясо на 60 хвилин для маринування.

4. У цей час займаюся грибами. Печериці очищаю від шкірки і промиваю під проточною водою.

5. Нарізаю грибочки приблизно такими ж шматочками, як і куряче м'ясо.

6. Складаю гриби в окрему миску, заливаю другою половиною соєвого соусу.

7. Через годину обсмажую гриби на розпеченій сковороді з додаванням невеликої кількості рослинного масла.

8. Чи не накриваю сковороду з грибами кришкою, а даю випаруватися рідини, якої в грибах буде багато.

9. На окремій сковороді обсмажую мариновану курячу грудку. Спершу обсмажую на сильному вогні, а потім зменшуємо його до мінімуму і готую близько півгодини.

10. Для соусу: в миску кладу майонез, вливаю до нього вершки (у мене 10% жирності).

11. Збиваю вміст віночком. На цьому етапі не додаю сіль або спеції, краще додати їх в самому кінці.

12. Обсмажені грибочки перекладаю в казан або каструлю з товстим дном.

13. До грибочками додаю обсмажену грудку, перемішую і прогріваю кілька хвилин.

14. Через пару хвилин вливаю в казан приготований вершковий соус, доводжу суміш до кипіння.

15. Як тільки вміст казана початок закипати, відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму і варю 5-7 хвилин.

16. Вливаю курячий бульйон, але не весь відразу, а поступово, регулюючи бажаний рівень густоти.

17. За смаком кладу сіль і спеції (у мене вийшло ідеальне блюдо, яке не потрібно солити або перчити).

18. Подаю таку підливу з гарніром з вареного рису, який відмінно підкреслює і не перебиває її смак.