Рецепт Куряча грудка з печерицями у вершках фото

Куряча грудка з печерицями у вершках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Птах, Вершки, Курка, Гриби, Печериці, Куряча грудка
Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Хочу поділитися рецептом, як приготувати курячу грудку з печерицями у вершках, яким користуюся вже давно. Це універсальний і безпомилковий варіант, який поєднується з будь-яким гарніром.

Гриби відмінно поєднуються з курячим м'ясом, а ніжний вершковий соус тільки доповнює їх смак і додає м'ясу соковитість. Таку підливу можна подавати до каші, kartofelyu і макаронні вироби. Печериці можна замінити білими грибами або вешенками. Замість курячої грудки можна зрізати м'ясо з стегенець або стегон.

  • Куряча грудка - 0, 7 кілограма
  • Печериці - 400 грам
  • Вершки - 350 мілілітрів
  • Майонез - 3 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 250 мілілітрів
  • Курячий бульйон - 200-300 мілілітрів
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 1
1. Курячі грудки мою гарненько, відділяю м'ясо від кісток.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 2
2. Отримане філе нарізаю невеликими шматочками, перекладаю в миску і за смаком солю, перчу.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 3
3. Вливаю соєвий соус (125 мілілітрів) до курки, перемішую, залишаю м'ясо на 60 хвилин для маринування.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 4
4. У цей час займаюся грибами. Печериці очищаю від шкірки і промиваю під проточною водою.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 5
5. Нарізаю грибочки приблизно такими ж шматочками, як і куряче м'ясо.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 6
6. Складаю гриби в окрему миску, заливаю другою половиною соєвого соусу.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 7
7. Через годину обсмажую гриби на розпеченій сковороді з додаванням невеликої кількості рослинного масла.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 8
8. Чи не накриваю сковороду з грибами кришкою, а даю випаруватися рідини, якої в грибах буде багато.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 9
9. На окремій сковороді обсмажую мариновану курячу грудку. Спершу обсмажую на сильному вогні, а потім зменшуємо його до мінімуму і готую близько півгодини.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 10
10. Для соусу: в миску кладу майонез, вливаю до нього вершки (у мене 10% жирності).
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 11
11. Збиваю вміст віночком. На цьому етапі не додаю сіль або спеції, краще додати їх в самому кінці.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 12
12. Обсмажені грибочки перекладаю в казан або каструлю з товстим дном.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 13
13. До грибочками додаю обсмажену грудку, перемішую і прогріваю кілька хвилин.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 14
14. Через пару хвилин вливаю в казан приготований вершковий соус, доводжу суміш до кипіння.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 15
15. Як тільки вміст казана початок закипати, відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму і варю 5-7 хвилин.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 16
16. Вливаю курячий бульйон, але не весь відразу, а поступово, регулюючи бажаний рівень густоти.
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 17
17. За смаком кладу сіль і спеції (у мене вийшло ідеальне блюдо, яке не потрібно солити або перчити).
куряча грудка з печерицями у вершках - фото крок 18
18. Подаю таку підливу з гарніром з вареного рису, який відмінно підкреслює і не перебиває її смак.

Схожі рецепти