Куряча грудка в яйці
(покроковий рецепт з фото)
Всім нам відомо, що куряча грудка дуже часто виходить досить сухою в процесі приготування. Щоб цього не сталося, досить просто зробити кляр з курячих яєць. Тоді птах буде ніжною.
Якщо вам хочеться дізнатися, як приготувати курячу грудку в яйці, то просто уважно прочитайте цей рецепт. На приготування у вас піде мінімум сил і часу, а ваші друзі і близькі обов'язково оцінять такі кулінарні старання.
- Грудка куряча - 1 штука
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (для смаження)
Курячі грудки промийте та висушіть. Потім акуратно дістаньте з неї всі кісточки і зачистите м'ясо від плівок і жилок. Потім розріжте грудку на невеликі порційні шматочки, товщина яких повинна бути близько сантиметра.
Акуратно відбийте кожен шматочок молоточком. Щоб ніжне м'ясо не розірвалося, краще це робити в харчовій плівці. Якщо ж такої під рукою не виявилося, скористайтеся звичайним поліетиленовим пакетом.
Натріть куряче філе чорним перцем і сіллю. Ви можете попередньо замаринувати шматочки в ваших улюблених прянощах або травах, щоб додати страві пікантний смак.
У глибокій мисці збийте яйця з дрібкою солі. Найзручніше це робити за допомогою міксера, але можна і звичайним віночком. Коли з'явиться піна, умішайте в яйця трохи борошна, щоб кляр не розтікався по сковороді.
Умочіть кожен шматочок курячого філе в яйця і підсмажте на розпеченій сковорідці з рослинним маслом. Робити це необхідно з обох сторін по п'ять хвилин. Подавайте блюдо з зеленню або кашами.