Куряча грудка в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Курячими грудками мало кого здивуєш, а ось соусом - це запросто. Розповім про рецепт, як приготувати курячу грудку в соусі, який роблю на основі соків з обсмаженої курки з додаванням гірчиці.
Грудка добре поєднується з картоплею, з пастою, з овочами. Її можна обсмажити на сковороді або в духовці. До неї підійде будь-який соус, наприклад, вершковий, цитрусовий або соус на основі зелені (шпинат). До столу страву подають в гарячому вигляді, краще відразу після приготування.
- Філе грудки - 4 штуки
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Luk-salotų - 1 штука
- Біле сухе вино - 0, 5 склянки
- Вершки - 180 мілілітрів
- Гірчиця в зернах - 3 Ст. Ложки
1
Вимийте куряче м'ясо, після цього витріть насухо і натріть сіллю, перцем.
2
У сковороду викладіть вершкове масло, до нього влийте оливкова і розігрійте. Викладіть м'ясо на розігріту поверхню і обсмажуйте до золотистої скоринки з двох сторін.
3
Перекладіть курячі грудки на тарілку, оберніть фольгою, щоб вони залишалися теплими.
4
Поверніть сковороду на вогонь, очистіть і дрібно наріжте цибулю, додайте його в сковороду і обсмажуйте близько хвилини.
5
Влийте вино і варіть ще 2-3 хвилини, додайте вершки, трохи солі і перцю, перемішуйте до утворення густої маси.
6
Вимкніть вогонь і додайте гірчицю, гарненько перемішайте лопаткою.
7
Викладіть курячу грудку і полийте її соусом, подавайте відразу ж. Смачного!