Курочка генерала Цо
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Ця страва є одним з найпопулярніших китайських варіантів приготування курочки. Неймовірно смачний соус, гостро-солодкуватий і ніжні шматочки курки, це однозначно варто спробувати!
Опис приготування:
Подавайте курочку на рисовому подушці, зверху посипавши зеленою цибулею або кунжутом. Смачне і ароматне блюдо готове! дивіться, як приготувати Курочку генерала Цо, і обов'язково пробуйте!
- Куряче філе - 450 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 25 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Хойсін - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 2 Ст. Ложки
- Мед квітковий - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2-3 Ст. Ложок
- Зелена цибуля - За смаком (для подачі страви)
Підготуйте продукти. Куряче філе повинно бути без шкіри і кісток, вимийте його ретельно і обсушити паперовою серветкою.
Куряче філе порізати на невеликі шматочки, рівно на один укус. Складіть його в чистий сухий пакет.
Додайте кукурудзяний крохмаль, сіль, перець чорний мелений. Зауважте пакет і гарненько потрясіть його.
Шматочки курочки рівномірно панірують.
Розігрійте рослинне масло і обсмажте партіями шматочки курочки до золотистого кольору.
Ступінь засмаженою регулюйте на свій смак, можна засмажити трохи сильніше, але мені хотілося залишити соковитість.
Перекладіть шматочки м'яса в товстостінну каструлю або медленноварку. Додайте рубаний часник, хойсін, соєвий соус, рисовий оцет, воду, мідь.
Томіть м'ясо в соусі близько 4 годин. Подавайте до столу гарячим!