Курка з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Кухня - відмінне місце для творчості. Тут народжуються нові смаки, поєднання, блюда. Іноді хочеться чогось яскравого, незвичайного, як курка з полуницею. Виглядає блюдо - Очманіти, а смак - чудо!
Курка з полуницею - чудове блюдо. Його хочеться їсти (вже навіть очима), воно чудово і грайливо виглядає, до того ж просто готується. Гріх не приготувати таке в сезон полуниці. Усе, що треба зробити, обсмажити і згасити куряче філе з ягодами. Дивуйте своїх подруг і друзів. І фантазуйте!
- Куряче філе (грудки) - 2 штуки (чотири половинки)
- Полуниця - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Тархуна (естрада) - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Біле вино - 1/2 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Винний оцет - 1-2 Ст. Ложок

1. Курячі грудки відбийте. Краще це робити, обернувши грудки харчовою плівкою або помістивши в пакет. Менше мити.

2. Цибулю очистіть і наріжте кільцями.

3. Полуницю промийте, очистіть від плодоніжок і поріжте навпіл або на три частини.

4. Нагрійте на середньому вогні велику сковороду з сумішшю з оливкової і вершкового масла. Обсмажте на олії нарізану цибулю до золотистого кольору.

5. До цибулі додайте відбиту грудку, посоліть і поперчіть верхню частину курки. Смажте, поки нижня частина не стане золотисто-коричневого, потім переверніть лопаткою на іншу сторону.

6. Після того, як переверне відбиту грудку на іншу сторону, обсмажену частина посипте тархуном і цукром. Обсмажте і нижню частину до золотисто-коричневого кольору.

7. Додайте в сковороду вино і оцет. Понизьте вогонь до середньо-повільного.

8. Коли вино злегка випарується, додайте нарізану полуницю. Кілька цілих або нарізаних ягід залиште для прикраси готового блюда. Обсмажуйте, іноді помішуючи, поки полуниця не стане м'якою, а соус не загусне.

9. Викладіть курку з полуницею на тарілку сервіровки. Прикрасьте блюдо свіжою полуницею. Подавайте з рисом або руколою. Смачного!