Рецепт Курка з полуницею фото

Курка з полуницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Птах, Курка, Полуниця
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

Кухня - відмінне місце для творчості. Тут народжуються нові смаки, поєднання, блюда. Іноді хочеться чогось яскравого, незвичайного, як курка з полуницею. Виглядає блюдо - Очманіти, а смак - чудо!

Курка з полуницею - чудове блюдо. Його хочеться їсти (вже навіть очима), воно чудово і грайливо виглядає, до того ж просто готується. Гріх не приготувати таке в сезон полуниці. Усе, що треба зробити, обсмажити і згасити куряче філе з ягодами. Дивуйте своїх подруг і друзів. І фантазуйте!

  • Куряче філе (грудки) - 2 штуки (чотири половинки)
  • Полуниця - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Тархуна (естрада) - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
  • Біле вино - 1/2 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Винний оцет - 1-2 Ст. Ложок
курка з полуницею - фото крок 1
1. Курячі грудки відбийте. Краще це робити, обернувши грудки харчовою плівкою або помістивши в пакет. Менше мити.
курка з полуницею - фото крок 2
2. Цибулю очистіть і наріжте кільцями.
курка з полуницею - фото крок 3
3. Полуницю промийте, очистіть від плодоніжок і поріжте навпіл або на три частини.
курка з полуницею - фото крок 4
4. Нагрійте на середньому вогні велику сковороду з сумішшю з оливкової і вершкового масла. Обсмажте на олії нарізану цибулю до золотистого кольору.
курка з полуницею - фото крок 5
5. До цибулі додайте відбиту грудку, посоліть і поперчіть верхню частину курки. Смажте, поки нижня частина не стане золотисто-коричневого, потім переверніть лопаткою на іншу сторону.
курка з полуницею - фото крок 6
6. Після того, як переверне відбиту грудку на іншу сторону, обсмажену частина посипте тархуном і цукром. Обсмажте і нижню частину до золотисто-коричневого кольору.
курка з полуницею - фото крок 7
7. Додайте в сковороду вино і оцет. Понизьте вогонь до середньо-повільного.
курка з полуницею - фото крок 8
8. Коли вино злегка випарується, додайте нарізану полуницю. Кілька цілих або нарізаних ягід залиште для прикраси готового блюда. Обсмажуйте, іноді помішуючи, поки полуниця не стане м'якою, а соус не загусне.
курка з полуницею - фото крок 9
9. Викладіть курку з полуницею на тарілку сервіровки. Прикрасьте блюдо свіжою полуницею. Подавайте з рисом або руколою. Смачного!

Схожі рецепти