Курка з фунчозой і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальники східної кухні, обов'язково придивіться до цього дивовижного варіанту, як приготувати курку з фунчозой і овочами. Апетитне і смачне блюдо з азіатською ноткою.
Цей дуже простий рецепт курки з фунчозой і овочами стане в нагоді всім, хто вважає за краще готувати швидко, оригінально і смачно. В даному випадку в рецепті немає соєвого соусу, однак при бажанні їм можна замінити устричний.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Устричний соус - За смаком
- Funčoza - 150 грам
- Цибулина - 1 штука
- Порей - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Брокколі - 150 грам
- Sparzha - 100 грам
- Кунжут - За смаком
- Кунжутну олію - 2-4 Ст. Ложок
1. Насамперед хотілося б зупинитися на тому, як варити фунчозу. У каструлі довести до кипіння воду і відправити туди фунчозу буквально на 2 хвилини. Хотілося б зазначити, що солити або заправляти її не треба. Після варіння відкинути на друшляк і дати стекти всій воді (додатково промивати теж не треба).
2. Тепер можна приступити до овочів. В рецепт приготування курки з фунчозой і овочами можна використовувати абсолютно будь-які мікси, які вам до душі. В даному випадку на сковороді необхідно обсмажити очищений і подрібнену цибулю, порей, морква, спаржу (попередньо можна припустити її) і брокколі.
3. Грудку вимити, обсушити трохи і відправити на сковороду з невеликою кількістю кунжутного масла. У невелику мисочку налити устричний соус і для любителів гостренького додати перець чилі. Обсмажену на сильному вогні до золотистої скоринки відправити спочатку в соус, а потім обваляти з усіх боків в кунжуті.
4. Після цього знову викласти на сковороду і вже довести грудку до повної готовності. При бажанні можна додати якісь улюблені спеції, які вам до душі.
5. От і все, курка з фунчозой і овочами в домашніх умовах готова до сервіровки. На дно тарілки викласти локшину з овочами, полити невеликою кількістю соусу, а зверху - курочку. Можна додати дрібку кунжуту або свіжої зелені.