Курка з баклажанами і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вашій увазі досить оригінальну закуску на святковий стіл. Дивимося і запам'ятовуємо рецепт курки з баклажанами і рисом.
Найкраще поєднання курки і баклажанів виходить саме тоді, коли баклажани запікаються з куркою. Мал гармонізує смак, зробить більш насиченим блюдо. Для приготування курки з баклажанами і рисом нам знадобиться взяти кілька штук баклажан (все залежить від того, скільки ви хочете нафарширувати).
- Грудка куряча - 1 штука
- Баклажани - 1, 5 кілограма
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Мал - 100 грам
- Спеції - За смаком
Баклажани чистимо і ріжемо. Серцевину вирізаємо.
М'якоть ріжемо на шматочки. Солимо гарненько і залишаємо на пару годин, щоб сік виділили.
А човники з баклажанів опустите в підсолений окріп на 5 хвилин, потім дайте стекти.
Курячі грудки відваріть, розділіть на дрібні шматки. Мал відварити і змішайте з куркою.
У глибокій сковороді або каструлі, у великій кількості масла спочатку обсмажуємо баклажани кубики. Потім перець солодкий соломкою, потім помідори.
Змішайте рис і курку з овочами. Додайте суміш трав. Перемішайте і наповніть сумішшю човники баклажанні.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин. В кінці додаємо по шматочку сиру і відправляємо ще на 5 хвилин.
Наша курка з баклажанами і рисом готова. Смачного!
Наша курка з баклажанами і рисом готова. Смачного!