Курка в сметані з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Любіть смажену курку і не знаєте, як урізноманітнити це блюдо? Тоді цей рецепт як раз для вас! Лук зі сметаною відмінно доповнять смак курки. Для швидкості приготування я використовую грудку.
Все дуже легко і просто! Обсмажуємо на вершковому маслі курячі грудки або інші частини курки, додаємо до них цибулю і смажимо разом, після додаємо сметану і спеції, і тушкуємо під кришкою на повільному вогні. Усе, блюдо готово!
- Куряча грудка - 4 штуки (якщо у вас ціла курка, то розділіть її на шматочки)
- Крем - 250 грам
- Зелена цибуля - 1 штука (пучок)
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль, перець - За смаком
На розігріту сковорідку покладіть вершкове масло і почекайте поки воно розтане.
Викладіть на сковорідку курячі грудки, включите середній вогонь і залиште смажитися близько 10 хвилин на одній стороні. Таким же чином обсмажуються і інші частини курки.
В цей час наріжте зелену цибулю.
Переверніть грудки на іншу сторону і смажте ще десь 5-7 хвилин. Поки сік не стане прозорим.
Додайте цибулю і смажте разом десь 2-3 хвилини.
Додайте сметану і спеції за смаком. Добре все перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні близько 5 хвилин. Якщо ви використовуйте куряче м'ясо на кістці, то гасити доведеться хвилин 25-30, поки м'ясо не відійде від кісточки.
Подаючи до столу, прикрасьте свіжим зеленою цибулею. Смачного!