Курка в гостро-солодкому маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Нас вже складно здивувати поєднанням солодких і гострих смаків в гарячих стравах. Але є все-таки рецепти, які здатні розбурхати уяву. Наприклад, цей варіант не схожий ні на один інший.
Прочитайте про те, як приготувати курку в гостро-солодкому маринаді. Він буде складатися з лука, меду, фініків, часнику, гірчиці і ще декількох інгредієнтів. Спочатку здається, що вони не поєднуються, але це зовсім не так. На гарнір подавайте картопляне пюре або запечені овочі майже без приправ.
- Курка - 1800 грам
- Морква - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Фінік - 150 грам
- Зелена цибуля, перо - 2 штуки
- Апельсиновий сік - 6 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Зернова гірчиця - 3 Ст. Ложки
- Мед - 6 Ст. Ложок
- Чебрець сухий мелений - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Перець червоний пластівцями - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Fistashki - За смаком
1. У мисці перемішайте цедру лимона і апельсина, а також їх сік. Додайте гірчицю, перець, олія, чебрець, подрібнений часник і сіль.
2. Курку розберіть на частини. Викладіть їх в щільний закривається пакет для маринування. Додайте цибулю півкільцями, подрібнені фініки, морква кружками, і, найголовніше, маринад з першого кроку.
3. Залиште курку маринуватися в холодильнику на 6 годин. Після цього викладіть весь вміст пакету на деко.
4. Запікайте блюдо 45 хвилин при 220 градусах в духовці.
5. Подавайте курку з зеленою цибулею і фісташками. Смачного!