Курка в духовці з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Курка в духовці з лимоном виходить соковитою, з характерною лимону кислинкою і запеченою скоринкою. Для того, щоб використовувати жар духовки і місце, що залишилося в формі з куркою, додаю картопельку.
Курку в духовці з лимоном для своїх онуків (включаючи мене) готує моя бабуся. Повірте, такий скоринки я більше ніде не пробувала. Звичайно, у всьому може бути "винна" стара, ще радянська духовка. І всеж! Рекомендую приготувати таку курку. М'ясо виходить дуже соковитим і смачним.
- Курка - 1 штука
- Лимони - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Свіжий базилік (пучок) - 1 штука
- Картопля - 6-7 штук (невеликого розміру)
- Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. Увімкніть духовку на 160 градусів. Лимони промийте і наріжте кружальцями.
2. Почистіть часник і наріжте товстими пластинками. Курку промийте і зробіть надрізи на шкірці під крилами. У розрізи засуньте часточки лимона з часником.
3. Промийте базилік. Всередину курки вкладіть часточки лимона, часник і базилік.
4. Курку натріть сіллю і перцем.
5. Промийте і наріжте великими шматочками картоплю. Шкірку з картоплі (особливо - молодий) можна не знімати. Досить буде промити її, використовую жорстку щіточку.
6. Протипригарний деко або форму змажте маслом. Викладіть на нього курку (вірніше - посадите), поруч розподіліть картоплю, часточки лимона, базилік. Посипте все сіллю і перцем. Збризніть оливковим маслом
7. Випікайте курку протягом години-півтори в розігрітій до 160 градусів духовці. Курка буде готова, коли від кісточки ніжок відійде м'ясо.
8. Подавайте курку з картоплею або на окремих стравах. Перед подачею курку можна порізати (я використовую для цієї мети величезні ножиці). Смачного!