Курка, тушкована з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Курочка гаситься швидко і просто. Це чудовий вечерю чи обід, який ви можете подати з макаронами, гречкою або картоплею. Рецепт курки, тушкованої з цибулею, пропоную Вашій увазі, запам'ятовуйте!
Щоб загасити курочку, можна взяти казанок, чавунець або просто глибоку сковороду. Для приготування курки, тушкованої з цибулею, нам ще знадобиться борошно. Завдяки їй курочка підсмажиться з золотистою скоринкою, а цибуля при гасінні стане ще м'якше. До речі, за бажанням ви можете додати разом з водою ще трохи томатної пасти, блюдо стане ще духмяний і яскравіше.
- Курка - 800 грам
- Цибуля - 200 грам
- Борошно - 80 грам (для панірування)
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Курку промийте і поріжте на шматочки. Надлишки жиру ображати. Посоліть і поперчіть курочку.
Курку обваляйте в борошні й обсмажте на сильному вогні на розігрітій сковороді в рослинному маслі з двох сторін. Обсмажувати треба до золотистої скоринки.
Цибуля поріжте кубиками і додайте до курки. Злегка обсмажте його. Потім зменшіть вогонь до маленького, влийте 2-3 столові ложки води до курки і накрийте кришкою. Гасити треба півгодини.
Готова курка, тушкована з цибулею, виходить ніжною, але з апетитною золотистою скоринкою, цибуля протушкувати і став дуже м'яким.
Подавати можете з макаронами. Смачного!
Подавати можете з макаронами. Смачного!