Курча по-іспанська
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
Курча по-іспанська - дуже цікавий рецепт. Його особливість полягає в тому, що шматочки курячої грудки гасяться великими шматочками в іспанському вини і в червоному цибулі. Виходить дуже смачно!
Опис приготування:
Приготувати курку по-іспанськи в домашніх умовах дуже легко. Взагалі, по суті справи, готувати курку завжди дуже легко і просто. М'ясо цієї птиці не вимагає складної термічної обробки. Смаження протягом 10 хвилин цілком достатньо.
Вся фішка цієї страви полягає в великих шматочках курячої грудки, які тонуть у смачному винному соусі. Як приготувати курку по-іспанськи швидко і невимушено - розповість мій покроковий рецепт з фото.
Гарного дня
- Куряча грудка - 2 штуки
- Червона цибуля - 2 штуки
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Червоне сухе вино - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Сік лимона - - За смаком
- Зелена цибуля - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
Курячі грудки нарізаємо на досить великі шматочки.
Шматочки обсмажуємо партіями в товстостінній сковорідці в маслі.
Обсмажуємо з двох боків до утворення апетитною скоринки.
Обсмажені шматочки викладаємо на тарілку.
У тій же сковорідці обсмажуємо дрібно нарізану цибулю.
Потім в сковорідку вливаємо червоне вино.
Обсмажуємо до тієї пори, поки вино практично повністю не википить.
Потім вливаємо бульйон і чекаємо поки не википить його половина, потім додаємо до смаку сіль, перець і сік лимона.
Дрібно нарізаємо зелену цибулю
Далі зменшуємо вогонь до мінімуму і в сковорідку додаємо вершкового масла. Чекаємо поки воно там повністю розчиниться. Перемішаємо все і потім повертаємо наші обсмажені шматочки курки.
Курку по-іспанськи подаємо в великою кількістю соусу, посипавши зеленою цибулею. Смачного!