Курча по-іспанська
(покроковий рецепт з фото)
Курча по-іспанська - дуже цікавий рецепт. Його особливість полягає в тому, що шматочки курячої грудки гасяться великими шматочками в іспанському вини і в червоному цибулі. Виходить дуже смачно!
Приготувати курку по-іспанськи в домашніх умовах дуже легко. Взагалі, по суті справи, готувати курку завжди дуже легко і просто. М'ясо цієї птиці не вимагає складної термічної обробки. Смаження протягом 10 хвилин цілком достатньо.
Вся фішка цієї страви полягає в великих шматочках курячої грудки, які тонуть у смачному винному соусі. Як приготувати курку по-іспанськи швидко і невимушено - розповість мій покроковий рецепт з фото.
Гарного дня
- Куряча грудка - 2 штуки
- Червона цибуля - 2 штуки
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Червоне сухе вино - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Сік лимона - - За смаком
- Зелена цибуля - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
![курча по-іспанська - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/kurica_po-ispanski-58538.webp)
Курячі грудки нарізаємо на досить великі шматочки.
![курча по-іспанська - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/kurica_po-ispanski-58539.webp)
Шматочки обсмажуємо партіями в товстостінній сковорідці в маслі.
![курча по-іспанська - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/kurica_po-ispanski-58540.webp)
Обсмажуємо з двох боків до утворення апетитною скоринки.
![курча по-іспанська - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/kurica_po-ispanski-58541.webp)
Обсмажені шматочки викладаємо на тарілку.
![курча по-іспанська - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/kurica_po-ispanski-58542.webp)
У тій же сковорідці обсмажуємо дрібно нарізану цибулю.
![курча по-іспанська - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/kurica_po-ispanski-58543.webp)
Потім в сковорідку вливаємо червоне вино.
![курча по-іспанська - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/kurica_po-ispanski-58544.webp)
Обсмажуємо до тієї пори, поки вино практично повністю не википить.
![курча по-іспанська - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/kurica_po-ispanski-58545.webp)
Потім вливаємо бульйон і чекаємо поки не википить його половина, потім додаємо до смаку сіль, перець і сік лимона.
![курча по-іспанська - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/kurica_po-ispanski-58546.webp)
Дрібно нарізаємо зелену цибулю
![курча по-іспанська - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/kurica_po-ispanski-58547.webp)
Далі зменшуємо вогонь до мінімуму і в сковорідку додаємо вершкового масла. Чекаємо поки воно там повністю розчиниться. Перемішаємо все і потім повертаємо наші обсмажені шматочки курки.
![курча по-іспанська - фото крок 11](https://kuhari.com.ua/img/kurica_po-ispanski-58548.webp)
Курку по-іспанськи подаємо в великою кількістю соусу, посипавши зеленою цибулею. Смачного!