Кулл
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Куллама готується з відвареного м'яса. Її готують в Татарстані і Башкирії. Куллама відноситься до супів, виходить дуже ароматний і ситний супчик, спробуйте!
Опис приготування:
Це класичний рецепт приготування куллами. Вам будуть потрібні такі інгредієнти: яловичина, яловиче серце, цибуля ріпчаста, морква, вершкове масло, вода, цукор, сіль, борошно пшеничне. Насамперед відварюємо все м'ясо, потім готуємо Салма з тіста, далі тушкуємо овочі, в кінці з'єднуємо всі інгредієнти. Готову страву подаємо гарячим. Гарного дня!
- Яловичина - 800 грам
- Серце яловиче - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Вода - 1/2 склянки
- Цукор - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 2 склянки
Яловиче серце вимочіть в холодній воді (2-3 годину). Вимочене серце відварюємо на повільному вогні 2 годину. В окремій каструлі відварюємо яловичину протягом двох годин. Бульйон НЕ зливаємо.
Коли все м'ясо буде готове, приготуємо тісто для Салмині: влийте в миску воду, додайте цукор, сіль, яйце і вершкове масло. Перемішайте і додайте борошно, замішайте круте тісто. Дайте йому відпочити 30 хвилин.
Тісто розгортаємо і поділяємо на невеликі шматочки, за формою нагадують"вушка" , з вм'ятиною по серединці.
Підготовлену Салма відваріть в підсоленій воді, 15 хвилин після того як спливуть. Відкиньте Салма на друшляк і заправте топленим маслом.
Цибулю і моркву дрібно нарізаємо і відварюємо в одній склянці бульйоні, додавши 1 ст.Л. Топленого масла, сіль і перець за смаком. Тушкуємо до м'якості 20 хвилин.
Все м'ясо нарізаємо скибочками. На дно сотейника кладемо м'ясо, Сальма, заливаємо овочевим соусом. Тушкуємо під кришкою 15 хвилин, не перемішуючи.
Готову кулламу перемішайте, розкладіть по тарілках і їжте на здоров'я! Смачного!