Рецепт Кулл фото

Кулл
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Яловичина , Морква , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Куллама готується з відвареного м'яса. Її готують в Татарстані і Башкирії. Куллама відноситься до супів, виходить дуже ароматний і ситний супчик, спробуйте!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування куллами. Вам будуть потрібні такі інгредієнти: яловичина, яловиче серце, цибуля ріпчаста, морква, вершкове масло, вода, цукор, сіль, борошно пшеничне. Насамперед відварюємо все м'ясо, потім готуємо Салма з тіста, далі тушкуємо овочі, в кінці з'єднуємо всі інгредієнти. Готову страву подаємо гарячим. Гарного дня!

  • Яловичина - 800 грам
  • Серце яловиче - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Вода - 1/2 склянки
  • Цукор - 1/2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
кулл - фото крок 1
Яловиче серце вимочіть в холодній воді (2-3 годину). Вимочене серце відварюємо на повільному вогні 2 годину. В окремій каструлі відварюємо яловичину протягом двох годин. Бульйон НЕ зливаємо.
кулл - фото крок 2
Коли все м'ясо буде готове, приготуємо тісто для Салмині: влийте в миску воду, додайте цукор, сіль, яйце і вершкове масло. Перемішайте і додайте борошно, замішайте круте тісто. Дайте йому відпочити 30 хвилин.
кулл - фото крок 3
Тісто розгортаємо і поділяємо на невеликі шматочки, за формою нагадують"вушка" , з вм'ятиною по серединці.
кулл - фото крок 4
Підготовлену Салма відваріть в підсоленій воді, 15 хвилин після того як спливуть. Відкиньте Салма на друшляк і заправте топленим маслом.
кулл - фото крок 5
Цибулю і моркву дрібно нарізаємо і відварюємо в одній склянці бульйоні, додавши 1 ст.Л. Топленого масла, сіль і перець за смаком. Тушкуємо до м'якості 20 хвилин.
кулл - фото крок 6
Все м'ясо нарізаємо скибочками. На дно сотейника кладемо м'ясо, Сальма, заливаємо овочевим соусом. Тушкуємо під кришкою 15 хвилин, не перемішуючи.
кулл - фото крок 7
Готову кулламу перемішайте, розкладіть по тарілках і їжте на здоров'я! Смачного!

Схожі рецепти