Кулич на меду
(покроковий рецепт з фото)
Приходить свято і кожна господиня пече свої "фірмові" паски. Мені дуже сподобався паску з медом, я використовувала травневий рідкий мед, у нього особливий трав'яний запах, який передається і паскам.
Приготуйте на Великдень паску на меду. Спочатку треба замісити дріжджове тісто, викласти його в форми і запекти. З таким паскою на меду і в гості можна відправитися, краще подарунка не придумаєш!
- Борошно - 4 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Мед - 3-4 Ст. Ложок
- Сметана жирна - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Ізюм - 100 грам
- Ванілін - 1 щіпка
1. Приготуємо продукти для медового паски.
2. Прогреваем молоко до 40 градусів. Розчиняємо дріжджі.
3. Всипаємо один стакан борошна. І я поклав пару 15 хвилин в тепло.
4. Коли побачите шапочку з бульбашок, опара готова.
5. Топимо вершкове масло.
6. В опару додаємо яйця, цукор, сметану, вершкове масло і мед. Перемішуємо паличкою дерев'яної.
7. Вводимо борошно, що залишилося.
8. Замішуємо тісто. Ми залишаємо в теплі на 1, 5 годину.
9. Коли тісто підійде, обминали його і знову залишаємо бродити на 1 час.
10. Підготуємо родзинки. Розпарює і відціджуємо від вологи.
11. Коли тісто підійде другий раз, додаємо ізюм, замішуємо знову колобок.
12. Викладаємо в змащену маслом форму. Ми залишаємо в теплі підійти ще 20 хвилин. Після чого випікаємо при 180 градусах 30 хвилин.
13. Паска медовий готовий! остужіваем повністю. Вихід - 4 kulicha.