Кукис вівсяний
(покроковий рецепт з фото)
Вівсяне печиво надзвичайно популярно в багатьох країнах. Воно ароматне, хрустке, ситне. Його просто обожнюють діти. Прекрасно поєднується як з чаєм, так і з молоком. До того ж, воно корисніше звичайного.
Хочете зробити смачне доповнення до чаювання? тоді дізнайтеся, як приготувати кукис вівсяний, просто прочитавши цей рецепт. Що може бути краще, ніж домашня випічка, зроблена з любов'ю, в якій містяться виключно корисні і натуральні інгредієнти?
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Розпушувач тіста - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Пластівці вівсяні - 1 Склянка
- Шоколад темний - 50 грам
- Сухофрукти - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
У скляній мисці за допомогою міксера на високій швидкості збийте розтоплене вершкове масло і цукровий пісок. Потім вбийте до цих інгредієнтів сире куряче яйце і знову збийте все до однорідності.
Тепер покладіть до отриманої маси корицю і розпушувач, який можна замінити содою (гашеного лимонним соком). Тепер знову збийте всі інгредієнти міксером.
Додайте в миску вівсяні пластівці. Краще брати тоненькі, які швидко готуються. З такими пластівцями текстура випічки вийде ніжною і розсипчастою.
У цьому реепте використовується сушена журавлина, але ви можете взяти будь-які інші сухофрукти, які попередньо слід дрібно нарізати. Також відмінно підійдуть цукати. Темний шоколад з високим вмістом какао натріть на крупній тертці або наріжте на дуже дрібні кубики. Покладіть сухофрукти і шоколад до загальної маси.
Всипте в миску борошно. Замісити однорідне тісто. Воно не повинно бути занадто липким. Застеліть деко пергаментом для запікання. Скачайте невеликі кульки з тіста, викладіть їх на деко. Потім притисніть їх долонькою, надавши форму печива.
Запікайте вівсяне печиво в духовці при температурі двісті градусів близько двадцяти хвилин. Остудіть його і дочекайтеся, щоб воно затверділо. Подавайте печиво з молоком, кавою або чаєм.