Крупеня
(покроковий рецепт з фото)
Дане блюдо - щось середнє між супом і другим блюдом. Його можна приготувати більш рідким і густішим. Блюдо засноване на лісових грибах, їх можна використовувати як в сушеному, так і в свіжому вигляді.
Дане блюдо відноситься до білоруської кухні. Рівень рідини в страві можна регулювати самостійно. За смаком це блюдо близько до жаркого або рагу з додаванням великої кількості різних лісових грибів. Блюдо завжди готується на перлової крупі.
- Перлова крупа - 1 Склянка
- Курячий стегенце - 2 штуки
- Лісні гриби - 200 грам (свіжі або сушені)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Картопля - 5 штук
- Маслюки мариновані - 150 грам
У невелику каструльку помістіть куряче м'ясо. Я взяла окорочка. Залийте водою і поставте варитися НЕ середньому вогні 20 хвилин.
В іншу каструлю насипте перловку. Залийте 2 склянками крутого окропу і залиште набухати. Каструлю з крупою укутайте, щоб крупа добре пропарити.
Морква очистіть від шкірки і наріжте кубиком або соломкою.
Ріпчасту цибулю потрібно нарізати невеликими кубиками. У мене його не виявилося, але можна ще використовувати пастернак. Його теж потрібно очистити і нарізати невеликими кубиками. Можна все овочі (морква, пастернак) подрібнити на тертці.
Якщо ви використовуєте сухі гриби. Залийте їх окропом. Дайте набрякнути. Вийміть гриби з настою, а сам настій процідіть через марлю, видаливши пісок і домішки. Гриби промийте, залийте настоєм. Відваріть 15 хвилин.
Я готую з грибів осіннього збору. Гриби були проварені, а після заморожені. Їх слід просто розморозити.
Я готую з грибів осіннього збору. Гриби були проварені, а після заморожені. Їх слід просто розморозити.
На рослинному маслі обсмажити цибулю, додайте моркву (пастернак), тушкуйте все разом 10 хвилин.
Гриби додайте до обсмаженою овочам, тушкуйте все разом 10 хвилин.
Додайте мариновані маслюки, перемішайте. Посоліть за смаком і вимикайте.
Бульйон від м'яса перелийте у велику каструлю.
Додайте розпарену перловку разом з водою. Долийте ще 1 склянка води, і поставте варитися перловку на середній вогонь. М'ясо зніміть з кісток, наріжте і додайте до перловки. Варіть все разом до готовності перловки.
Додайте гриби з овочами. Наріжте картоплю на невеликі кубики. Долийте воду і варіть на середньому вогні до готовності картоплі. Поперчіть, додайте спеції і сіль.
Гасіть / варіть до готовності. Розкладіть по тарілках і подайте до столу. Я вважала за краще густішою варіант цієї страви. Вийшло дуже смачно.