Рецепт Крупеня фото

Крупеня
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Крупи , Гречка
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дане блюдо - щось середнє між супом і другим блюдом. Його можна приготувати більш рідким і густішим. Блюдо засноване на лісових грибах, їх можна використовувати як в сушеному, так і в свіжому вигляді.

Опис приготування:

Дане блюдо відноситься до білоруської кухні. Рівень рідини в страві можна регулювати самостійно. За смаком це блюдо близько до жаркого або рагу з додаванням великої кількості різних лісових грибів. Блюдо завжди готується на перлової крупі.

  • Перлова крупа - 1 Склянка
  • Курячий стегенце - 2 штуки
  • Лісні гриби - 200 грам (свіжі або сушені)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Картопля - 5 штук
  • Маслюки мариновані - 150 грам
крупеня - фото крок 1
У невелику каструльку помістіть куряче м'ясо. Я взяла окорочка. Залийте водою і поставте варитися НЕ середньому вогні 20 хвилин.
крупеня - фото крок 2
В іншу каструлю насипте перловку. Залийте 2 склянками крутого окропу і залиште набухати. Каструлю з крупою укутайте, щоб крупа добре пропарити.
крупеня - фото крок 3
Морква очистіть від шкірки і наріжте кубиком або соломкою.
крупеня - фото крок 4
Ріпчасту цибулю потрібно нарізати невеликими кубиками. У мене його не виявилося, але можна ще використовувати пастернак. Його теж потрібно очистити і нарізати невеликими кубиками. Можна все овочі (морква, пастернак) подрібнити на тертці.
крупеня - фото крок 5
Якщо ви використовуєте сухі гриби. Залийте їх окропом. Дайте набрякнути. Вийміть гриби з настою, а сам настій процідіть через марлю, видаливши пісок і домішки. Гриби промийте, залийте настоєм. Відваріть 15 хвилин.
Я готую з грибів осіннього збору. Гриби були проварені, а після заморожені. Їх слід просто розморозити.
крупеня - фото крок 6
На рослинному маслі обсмажити цибулю, додайте моркву (пастернак), тушкуйте все разом 10 хвилин.
крупеня - фото крок 7
Гриби додайте до обсмаженою овочам, тушкуйте все разом 10 хвилин.
крупеня - фото крок 8
Додайте мариновані маслюки, перемішайте. Посоліть за смаком і вимикайте.
крупеня - фото крок 9
Бульйон від м'яса перелийте у велику каструлю.
крупеня - фото крок 10
Додайте розпарену перловку разом з водою. Долийте ще 1 склянка води, і поставте варитися перловку на середній вогонь. М'ясо зніміть з кісток, наріжте і додайте до перловки. Варіть все разом до готовності перловки.
крупеня - фото крок 11
Додайте гриби з овочами. Наріжте картоплю на невеликі кубики. Долийте воду і варіть на середньому вогні до готовності картоплі. Поперчіть, додайте спеції і сіль.
крупеня - фото крок 12
Гасіть / варіть до готовності. Розкладіть по тарілках і подайте до столу. Я вважала за краще густішою варіант цієї страви. Вийшло дуже смачно.

Схожі рецепти