Рецепт Кролик в фользі фото

Кролик в фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ніжне м'ясо кролика з приємним ароматом диму, приготоване в фользі, - це справжній делікатес, який ви можете зробити самостійно, думаю, ваші домашні зрадіють такій чудовій ідеї.

Опис приготування:

Звичайно, кролятина не саме поширене м'ясо, але особисто я його дуже люблю і намагаюся готувати частіше, адже воно виходить дуже смачне. І сьогодні я хочу поділитися вами одним перевіреним рецептом і розповісти, як зробити кролика в фользі. Взагалі зараз я готую його в мультиварці, мені її недавно подарували, але якщо такої техніки у вас немає, то ви можете зробити це блюдо і в духовці. У будь-якому з цих варіантів кролик в фользі в домашніх умовах вийде неймовірно смачний і ароматний, такого чудового м'яска ви ще не пробували.

  • М'ясо кролика - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 5-6 штук
  • Оцет столовий - 50 мілілітрів
  • Рідкий дим - 30 мілілітрів
  • Лавровий лист - 6-8 штук
  • Перець запашний горошком - 18-20 штук
  • Гвоздика - 6-8 штук
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Суміш мелених перців - За смаком
кролик в фользі - фото крок 1
Для початку ми нарізаємо злегка підморожене м'ясо кролика на скибочки шириною 1-1, 5 см і викладаємо їх в каструлю. Заливаємо м'ясо водою так, щоб вона повністю накривала його, додаємо лавровий лист, гвоздику, перець горошком і трохи солі. Ми залишаємо каструлю хвилин на 15-20 в тепле, а потім вливаємо в неї оцет, перемішуємо все, накриваємо каструлю кришкою і маринуємо м'ясо ще 30 хвилин.
кролик в фользі - фото крок 2
Поки кролятина маринується, ми чистимо цибулю і ріжемо його кільцями.
кролик в фользі - фото крок 3
Потім ми нарізаємо фольгу на прямокутники і загортаємо їх краю. На дно кишені кладемо кільця цибулі, на них викладаємо замариноване м'ясо, додаємо в кожен кишеньку по пів чайної ложки рідкого диму і посипаємо кролятину меленим перцем.
кролик в фользі - фото крок 4
Якщо готуєте в мультиварці, то м'ясо в фольгу не обов'язково загортати щільно, просто викладаємо кишеньки в чашу і готуємо всі 30 хвилин на режимі"Випічка" (клапан відкритий). Для приготування в духовці, фольгу слід звернути щільніше, щоб сік не виткати і м'ясі не пересохло, запікати кролятину слід в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-50.
кролик в фользі - фото крок 5
Готове м'ясо перекладаємо в тарілку і подаємо до столу з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Схожі рецепти