Рецепт Крок-месьє з куркою фото

Крок-месьє з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти, Птах, Сир, Курка
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Солоне

Є у французькій кухні такий гарячий бутерброд - «Croque-monsieur». Я поділюся з вами рецептом, як приготувати начинку "крок-месьє" з куркою на сковороді. Подавати гарячим, з часниковим з тостами.

Основа цієї смачної начинки - соус "бешамель" . Соус готується на основі пшеничного борошна, яка заварюється розтопленим вершковим маслом і молоком, обов'язково додається мускатний горіх. Соус виходить ніжним і відмінно поєднується за смаком з розплавленим сиром і шинкою.

  • Грудка куряча - 2 штуки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно - 60 грам
  • Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Перець - За смаком
  • Сир - 250 грам (твердих сортів)
  • Шинка - 200 грам
  • Петрушка - 1 пучок
крок-месьє з куркою - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти.
крок-месьє з куркою - фото крок 2
Курячі грудки помийте і обсушіть. Обсмажте на розігрітій оливковій олії з двох сторін по 6 хвилин.
крок-месьє з куркою - фото крок 3
Зніміть зі сковороди, остудіть і наріжте брусочками.
крок-месьє з куркою - фото крок 4
У масло, що залишилося на сковороді додайте вершкове масло, розтопіть. Додайте мускатний горіх.
крок-месьє з куркою - фото крок 5
Висипати борошно і перемішайте до однорідності. Обсмажте до появи горіхового запаху.
крок-месьє з куркою - фото крок 6
Влейте молоко, перемішайте до однорідності, доведіть до кипіння.
крок-месьє з куркою - фото крок 7
Сир натріть на дрібній тертці, шинку наріжте кубиками. Додайте в соус 1/2 обсягу сиру, шинку, перемішайте.
крок-месьє з куркою - фото крок 8
Зверху додайте залишився сир. Поставте запікатися в духовку при 180 ° C під гриль на 15 хвилин.
крок-месьє з куркою - фото крок 9
Посипати подрібненою петрушкою, подавайте до столу з часниковими тостами.

Схожі рецепти