Крок-месьє з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Є у французькій кухні такий гарячий бутерброд - «Croque-monsieur». Я поділюся з вами рецептом, як приготувати начинку "крок-месьє" з куркою на сковороді. Подавати гарячим, з часниковим з тостами.
Основа цієї смачної начинки - соус "бешамель" . Соус готується на основі пшеничного борошна, яка заварюється розтопленим вершковим маслом і молоком, обов'язково додається мускатний горіх. Соус виходить ніжним і відмінно поєднується за смаком з розплавленим сиром і шинкою.
- Грудка куряча - 2 штуки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно - 60 грам
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Молоко - 500 мілілітрів
- Перець - За смаком
- Сир - 250 грам (твердих сортів)
- Шинка - 200 грам
- Петрушка - 1 пучок
Підготуйте необхідні продукти.
Курячі грудки помийте і обсушіть. Обсмажте на розігрітій оливковій олії з двох сторін по 6 хвилин.
Зніміть зі сковороди, остудіть і наріжте брусочками.
У масло, що залишилося на сковороді додайте вершкове масло, розтопіть. Додайте мускатний горіх.
Висипати борошно і перемішайте до однорідності. Обсмажте до появи горіхового запаху.
Влейте молоко, перемішайте до однорідності, доведіть до кипіння.
Сир натріть на дрібній тертці, шинку наріжте кубиками. Додайте в соус 1/2 обсягу сиру, шинку, перемішайте.
Зверху додайте залишився сир. Поставте запікатися в духовку при 180 ° C під гриль на 15 хвилин.
Посипати подрібненою петрушкою, подавайте до столу з часниковими тостами.