Теплий сніданок «Крок мадам і крок месьє»
(покроковий рецепт з фото)
Чоловіки, порадуйте своїх дам недільним сніданком по відомому французькому рецептом. Незважаючи на його популярність, кожен може інтерпретувати його по-своєму і, звичайно ж, імпровізувати.
В основу сніданку входять: сандвіч, салат і яйце "яєчня", яке нагадує нам жіночий капелюшок. Тому сендвіч з яйцем - це для вашої коханої жінки. Точних інгредієнтів в рецепті немає. Салат і бутерброд ви можете змінити на свій розсуд. Але соус настійно рекомендую вам повторити. Він дуже підходить до салату за смаковими якостями. Ділюся рецептом, як приготувати теплий сніданок "крок мадам і крок месьє" . Приємного вам апетиту, друзі!
- Хліб житній - 4 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Шинка - 50 грам
- Сир - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Огірок свіжий - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Перець солодкий - 1/4 штуки
- Стебло селери - 1 штука
- Качанний салат - 1/4 штуки
- Орегано - 2 щіпки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Соус "наршараб" - 2 чайних ложки (або будь-який гранатовий)
Для салату ріжемо овочі (огірок, помідор, перець і селера) соломкою і складаємо в посуд. Зверху в посуд на готові овочі кладемо нарізану салат, посипаємо його сіллю і цукром. Перемішуємо спочатку салат "айсберг" . Коли він дасть трохи соку і цукор розчиниться, заважаємо весь вміст посуду.
Греєм на сухій сковороді або в тостері шматочки хліба. Поки вони гарячі, змащуємо кожен з обох сторін тонким шаром вершкового масла, заповнюючи пори хлібної поверхні.
На шматочок хліба кладемо сир, шинку, сир і другий шматочок. Вирушаючи 2 конструкції, що вийшли в розігріту духовку на 15 хвилин при 160 градусах.
Для салату залишилося приготувати соус. Оливкова олія, сіль, цукор, орегано, гірчицю, соус гранатовий - все це збиваємо ложечкою до утворення густої емульсії.
Заправляємо соусом салат.
Смажимо акуратно яєчню. Podsalivaem. Жовток повинен залишитися цілим.
Кладемо в більшу тарілочку спочатку салат, ставимо на нього сендвіч під кутом, а на дамський сніданок - на хліб, кладемо глазунью.