Крок-месьє і крок-мадам
(покроковий рецепт з фото)
Крок-месьє і крок-мадам - це традиційні французькі бутерброди, запечені у вершковому соусі. Бутерброди настільки ефектні і ситні, що подавати їх можна навіть в якості основного блюда.
Як неважко здогадатися з назви, крок-мадам і крок-месьє - це винахід французьких кулінарів. На відміну від більшості французьких страв, крок-мадам і крок-месьє готуються дуже просто, проте, як і все французьке, блюдо виходить дуже витонченим, елегантним і незвичайним. Здавалося б, звичайні бутерброди - але як приготовлені і подані!
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Молоко - 2 склянки
- Worcestershire соус - 2 чайних ложки
- Чебрець свіжий - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Білий хліб - 8 скибочок
- Гірчиця дижонская - 4 чайних ложки
- Сир твердий - 120 грам
- Шинка - 400 грам
- Пармезан тертий - 1/2 склянки
- Яйця - 4 штуки
Розтоплюємо в сковороді 2 ст.Л. Вершкового масла.
У розтоплене вершкове масло додаємо борошно.
Збиваємо на середньому вогні близько 20 секунд до утворення бежевій суміші.
Вливаємо молоко.
Повільно збиваючи, прогреваем суміш до тих пір, поки вона не почне міхур.
Додаємо вустерширський соус, свіжий чебрець, мускатний горіх, сіль і перець. Прогріваємо, знімаємо з вогню і накриваємо кришкою.
Скибочки хліба змащуємо гірчицею.
Кладемо шинку і тертий сир.
На шинку кладемо ще трошки сиру, накриваємо бутерброд другим скибочкою хліба.
Обсмажуємо бутерброди на вершковому маслі до золотистої скоринки з обох сторін.
Щедро поливаємо обсмажені бутерброди приготованим нами вершковим соусом.
Посипаємо пармезаном.
Запікаємо бутерброди в духовці до золотистого скоринки. Слідкуйте за бутербродами дуже уважно - вони моментально підгорають!
Власне, крок-месьє готовий. Однак ми приготуємо ще і крок-мадам.
Обсмажуємо на вершковому маслі яйця (по одному).
Обсмажене яйце кладемо на наш запечений бутерброд, посипаємо зеленню - і крок-мадам готовий. Подавати гарячим.