Рецепт Крок-месьє і крок-мадам фото

Крок-месьє і крок-мадам
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Яйця
Рецепти для схуднення
На обід, Обід на швидку руку
Бутерброди

Крок-месьє і крок-мадам - це традиційні французькі бутерброди, запечені у вершковому соусі. Бутерброди настільки ефектні і ситні, що подавати їх можна навіть в якості основного блюда.

Як неважко здогадатися з назви, крок-мадам і крок-месьє - це винахід французьких кулінарів. На відміну від більшості французьких страв, крок-мадам і крок-месьє готуються дуже просто, проте, як і все французьке, блюдо виходить дуже витонченим, елегантним і незвичайним. Здавалося б, звичайні бутерброди - але як приготовлені і подані!

  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
  • Молоко - 2 склянки
  • Worcestershire соус - 2 чайних ложки
  • Чебрець свіжий - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Білий хліб - 8 скибочок
  • Гірчиця дижонская - 4 чайних ложки
  • Сир твердий - 120 грам
  • Шинка - 400 грам
  • Пармезан тертий - 1/2 склянки
  • Яйця - 4 штуки
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 1
Розтоплюємо в сковороді 2 ст.Л. Вершкового масла.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 2
У розтоплене вершкове масло додаємо борошно.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 3
Збиваємо на середньому вогні близько 20 секунд до утворення бежевій суміші.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 4
Вливаємо молоко.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 5
Повільно збиваючи, прогреваем суміш до тих пір, поки вона не почне міхур.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 6
Додаємо вустерширський соус, свіжий чебрець, мускатний горіх, сіль і перець. Прогріваємо, знімаємо з вогню і накриваємо кришкою.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 7
Скибочки хліба змащуємо гірчицею.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 8
Кладемо шинку і тертий сир.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 9
На шинку кладемо ще трошки сиру, накриваємо бутерброд другим скибочкою хліба.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 10
Обсмажуємо бутерброди на вершковому маслі до золотистої скоринки з обох сторін.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 11
Щедро поливаємо обсмажені бутерброди приготованим нами вершковим соусом.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 12
Посипаємо пармезаном.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 13
Запікаємо бутерброди в духовці до золотистого скоринки. Слідкуйте за бутербродами дуже уважно - вони моментально підгорають!
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 14
Власне, крок-месьє готовий. Однак ми приготуємо ще і крок-мадам.
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 15
Обсмажуємо на вершковому маслі яйця (по одному).
крок-месьє і крок-мадам - фото крок 16
Обсмажене яйце кладемо на наш запечений бутерброд, посипаємо зеленню - і крок-мадам готовий. Подавати гарячим.

Схожі рецепти