Рецепт Крок фото

Крок
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Ситна гаряча кукурудзяна каша з сулугуні - це традиційне блюдо грузинське, яке готують у багатьох регіонах країни. А головне: воно дуже просте! Дивіться рецепт і переконайтеся в цьому самі!

Опис приготування:

Гомі за традицією готується саме з суміші кукурудзяної муки грубого і дрібного помелу. Але є рецепти з використанням просто кукурудзяної крупи. Обов'язково готувати гомі треба з сулугуні. З іншим сиром теж буде смачно, але це вже буде не грузинська кухня. Також гомі подають з відомим соусом баже, рецепт якого можете знайти на сайті.

Дивіться, як приготувати гомі, ситну і смачну кашу.

  • Кукурудзяне борошно грубого помелу - 200 грам
  • Заголовок Бондюель - 4 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1, 5 L
  • Добре - 400 грам
крок - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. Ще нам знадобиться толкушкой, щоб вимішувати кукурудзу.
крок - фото крок 2
Змішайте борошно грубого помелу з сіллю в глибокій товстої сковороді (можна чавунної).
крок - фото крок 3
Додайте воду, поставте на невеликий вогонь і варіть хвилин 20-25, помішуючи товкачем.
крок - фото крок 4
Потім додайте ще кукурудзяну муку дрібного помелу (4 ст. Л.), продовжуйте варити, ретельно перемішуючи ще хвилин 5-7 теж на низькому вогні. Гомі повинен стати густим як на фото.
крок - фото крок 5
У гарячий гомі додайте масло вершкове шматочками і викладіть шматки сулугуні. Подавати гарячим. Смачного!

Схожі рецепти