Крок
(покроковий рецепт з фото)
Ситна гаряча кукурудзяна каша з сулугуні - це традиційне блюдо грузинське, яке готують у багатьох регіонах країни. А головне: воно дуже просте! Дивіться рецепт і переконайтеся в цьому самі!
Гомі за традицією готується саме з суміші кукурудзяної муки грубого і дрібного помелу. Але є рецепти з використанням просто кукурудзяної крупи. Обов'язково готувати гомі треба з сулугуні. З іншим сиром теж буде смачно, але це вже буде не грузинська кухня. Також гомі подають з відомим соусом баже, рецепт якого можете знайти на сайті.
Дивіться, як приготувати гомі, ситну і смачну кашу.
- Кукурудзяне борошно грубого помелу - 200 грам
- Заголовок Бондюель - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 40 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 1, 5 L
- Добре - 400 грам
Підготуйте інгредієнти. Ще нам знадобиться толкушкой, щоб вимішувати кукурудзу.
Змішайте борошно грубого помелу з сіллю в глибокій товстої сковороді (можна чавунної).
Додайте воду, поставте на невеликий вогонь і варіть хвилин 20-25, помішуючи товкачем.
Потім додайте ще кукурудзяну муку дрібного помелу (4 ст. Л.), продовжуйте варити, ретельно перемішуючи ще хвилин 5-7 теж на низькому вогні. Гомі повинен стати густим як на фото.
У гарячий гомі додайте масло вершкове шматочками і викладіть шматки сулугуні. Подавати гарячим. Смачного!