Рецепт Крем шібуст фото

Крем шібуст
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти , Фрукти , Вершки , Яйця , Лимон
Рецепти для схуднення
На святковий стіл , Фуршет
Десерти , Крем
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Французькі кондитери подарували світу багато цікавих і улюблених багатьма десерти. Завжди приємно зробити подібні солодкі страви, і доторкнутися до чогось прекрасного.

Опис приготування:

Для початку вам буде корисно дізнатися базові рецепти, на основі яких можна буде продовжувати робити десерт далі. Обов'язково ознайомтеся з тим, як приготувати крем шібуст. Це заварний крем з желатином на основі яєць. Їм можна прикрасити майже будь-яку випічку, а можна їсти просто так.

  • Вода - 35 мілілітрів
  • Вершки - 85 мілілітрів
  • Яйце - 5 штук
  • Цукор - 155 грам
  • Молоко сухе - 20 грам
  • Сік лимона - 125 мілілітрів
  • Желатин листової - 15 грам
  • Глюкоза - 20 грам
крем шібуст - фото крок 1
У каструлю влийте вершки з лимонним соком. Поставте суміш на вогонь до закипання.
крем шібуст - фото крок 2
В окремій мисці замочіть желатин в крижаній воді. Я кладу кубики льоду прямо в ємність.
крем шібуст - фото крок 3
Відокремте жовтки від білків. Збийте їх з 35 г пісочний. Потім додайте молоко.
крем шібуст - фото крок 4
Половину киплячого соку з вершками влийте до жовтків. Поставте суміш на плиту.
крем шібуст - фото крок 5
Варіть крем до загустіння на повільному вогні, помішуючи.
крем шібуст - фото крок 6
Потім в крем додайте желатин. Добре перемішайте інгредієнти.
крем шібуст - фото крок 7
В іншу каструльку або сотейник всипте 85 г пісочний. Додайте глюкозу і воду. Все перемішайте і поставте на повільний вогонь.
крем шібуст - фото крок 8
Білки збийте міксером на невеликій швидкості.
крем шібуст - фото крок 9
Потім всипте цукор, продовжуючи збивати. Цукрову рідина з плити до ведіть до 120 градусів. Далі додайте її в білки. Збийте в єдину консистенцію.
крем шібуст - фото крок 10
Тепер умішайте желатиновий крем в білки. Обережно перемішайте.
крем шібуст - фото крок 11
Крем покладіть рівним шаром (можна на бісквіт), і приберіть на годину в морозильник. Подавайте його в холодному вигляді. Приємною дегустації!

Схожі рецепти