Крем шібуст
(покроковий рецепт з фото)
Французькі кондитери подарували світу багато цікавих і улюблених багатьма десерти. Завжди приємно зробити подібні солодкі страви, і доторкнутися до чогось прекрасного.
Для початку вам буде корисно дізнатися базові рецепти, на основі яких можна буде продовжувати робити десерт далі. Обов'язково ознайомтеся з тим, як приготувати крем шібуст. Це заварний крем з желатином на основі яєць. Їм можна прикрасити майже будь-яку випічку, а можна їсти просто так.
- Вода - 35 мілілітрів
- Вершки - 85 мілілітрів
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 155 грам
- Молоко сухе - 20 грам
- Сік лимона - 125 мілілітрів
- Желатин листової - 15 грам
- Глюкоза - 20 грам
У каструлю влийте вершки з лимонним соком. Поставте суміш на вогонь до закипання.
В окремій мисці замочіть желатин в крижаній воді. Я кладу кубики льоду прямо в ємність.
Відокремте жовтки від білків. Збийте їх з 35 г пісочний. Потім додайте молоко.
Половину киплячого соку з вершками влийте до жовтків. Поставте суміш на плиту.
Варіть крем до загустіння на повільному вогні, помішуючи.
Потім в крем додайте желатин. Добре перемішайте інгредієнти.
В іншу каструльку або сотейник всипте 85 г пісочний. Додайте глюкозу і воду. Все перемішайте і поставте на повільний вогонь.
Білки збийте міксером на невеликій швидкості.
Потім всипте цукор, продовжуючи збивати. Цукрову рідина з плити до ведіть до 120 градусів. Далі додайте її в білки. Збийте в єдину консистенцію.
Тепер умішайте желатиновий крем в білки. Обережно перемішайте.
Крем покладіть рівним шаром (можна на бісквіт), і приберіть на годину в морозильник. Подавайте його в холодному вигляді. Приємною дегустації!