Крем «Шарлотт»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжний і смачний масляний заварний крем, з яким зручно працювати. Їм можна Перемащуємо і прикрашати торти, начиняти тістечка-кошики і еклери. Але для приготування запасіться терпінням.
У рецептах приготування багатьох тортів і тістечок використовується крем "шарлотт" . Для крему потрібно знайти дуже якісне справжнє вершкове масло. Якщо цей інгредієнт не зовсім хорошої якості, крем може не вийти. Ну і друга уязик: слідувати інструкціям цього рецепта. Масло і сироп "шарлот" повинні бути однакової температури. Сироп найкраще при заварюванні розмішувати віночком. Якщо сироп виявився гаряче і масло розтануло, то поставте крем в холодильник і через деякий час знову продовжуйте збивання. Ну ось і все нюанси.
Дивіться, як приготувати крем "шарлотт", і пробуйте. Все у вас вийде відмінно!
- Вершкове масло - 250 грам (дуже хорошої якості! !! не менше 82 %)
- Молоко - 150 мілілітрів (не менше 3, 5 %)
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 1 штука
Масло для крему має бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте його з холодильника. Наливаємо молоко в невелику каструлю і додаємо до нього яйце, збиваємо міксером.
Додаємо в молочно-яєчну суміш цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь.
Постійно помішуючи, доводимо до кипіння на маленькому вогні і варимо після закипання 4 хвилини. Обов'язково весь час перемішуємо.
Отримана маса - це сироп "шарлотт" . Він повинен вийти однорідним. Але якщо раптом сироп згорнувся, процідити його через сито.
Сироп охолоджуємо до кімнатної температури. Періодично помішуйте його, щоб на поверхні не утворювалася корочка.
Збиваємо міксером на великій швидкості масло. Коли воно побіліє, невеликими порціями, буквально по чайній ложці, додаємо остиглий сироп. Додали частина - відразу збиваємо вже на маленькій швидкості, потім знову додаємо і знову збиваємо. І так, поки не закінчиться сироп.
Якщо ваш крем починає розшаровуватися, ставимо миску з кремом на каструлю з теплою водою і продовжуємо збивати далі.
Готовий крем виходить дуже ніжним, він добре тримає форму. У готовий крем можна додавати какао або коньяк.