Ковбаса з конини
(покроковий рецепт з фото)
Ковбаса з конини (суддя, Джульфінская) - вельми специфічний продукт: у неї своєрідні і запах, і смак. Але хто хоч раз спробував домашню ковбасу з конини, вже не зможе відязикатися від неї. Готуємо!
Ковбасу з конини дуже легко можна приготувати вдома, адже рецепт приготування дуже простий. Найголовніше - вибирайте правильне молоде м'ясо. Головна особливість кінської ковбаси в тому, що робиться вона не з фаршу, а з великих шматків м'яса і жиру. Бульйон, який залишиться від варіння ковбаси, можна використовувати для приготування супу.
- Конні - 2 кілограма (м'ясо)
- Кінське сало - 1 кілограм
- Кишки - 4-5 штук (по 50 см)
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
Нарізаємо конину на смужки шириною приблизно 4 см і довжиною - 10 см.
Очищаємо часник і або дрібно порубати його, або пропустимо через чеснокодавку. Змішаємо сіль, перець і часник.
Змішаємо нарізане з жиром м'ясо з сіллю, перцем і часником. І залишимо години на півтора-два.
Тепер начиняє кишки. Я раджу не робити їх довгими, приблизно по 40-50 см буде найкраще. Спочатку начиняють кишки м'ясом, потім зав'яжіть обидва кінці кишки.
Готову ковбасу протикаємо тонкою голкою в декількох місцях.
Наливаємо в каструлю воду, додаємо лавровий лист, варимо ковбасу. Як тільки закипить, зменшуємо вогонь і варимо години 2.