Рецепт Котлети з курячої печінки фото

Котлети з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Печінка
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Печінка - це дуже корисний продукт, саме тому пропоную вашій увазі котлети з курячої печінки. Ніжна структура фаршу робить це блюдо просто чудовим.

1. Рецепт приготування котлет з курячої печінки слід почати з того, що замочити печінку в молоці. Найкраще порізати її невеликими шматочками, покласти в глибоку миску і залити молоком мінімум на 30 хвилин. Таким чином можна позбавити печінку від неприємної гіркуватості.

2. За цей час можна підготувати інші інгредієнти. Морква очистити і натерти на дрібній тертці.

3. Цибулю почистити і порізати на невеликі шматочки.

4. Дістати печінку з молока і дати їй добре стекти. Для цього можна використовувати друшляк.

5. Через м'ясорубку пропустити печінку і цибулю.

6. У фарш додати яйця і моркву.

7. Посолити і поперчити за смаком.

8. Потім потроху додавати борошно, ретельно перемішуючи масу. Консистенція повинна нагадувати сметану. Коли фарш почне загусати, залишити його хвилин на 10-15. За цей час борошно вбере зайву рідину і можна буде оцінити консистенцію фаршу. Якщо знадобиться, додати ще борошна.

9. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре його розігріти.

10. Столовою ложкою накладати котлетки на сковороду і смажити з двох сторін до апетитної золотистої скоринки.

В цей простий рецепт котлет з курячої печінки можна додати ще 1 kartofelinu, але і без неї котлети виходять досить соковитими.

Готові котлети можна покласти на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир. Подавати краще гарячими, але і холодні вони дуже смачні.


  • Куряча печінка - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Яйце - 2 штуки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Борошно - 8-10 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2-4 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування котлет з курячої печінки слід почати з того, що замочити печінку в молоці. Найкраще порізати її невеликими шматочками, покласти в глибоку миску і залити молоком мінімум на 30 хвилин. Таким чином можна позбавити печінку від неприємної гіркуватості.

2. За цей час можна підготувати інші інгредієнти. Морква очистити і натерти на дрібній тертці.

3. Цибулю почистити і порізати на невеликі шматочки.

4. Дістати печінку з молока і дати їй добре стекти. Для цього можна використовувати друшляк.

5. Через м'ясорубку пропустити печінку і цибулю.

6. У фарш додати яйця і моркву.

7. Посолити і поперчити за смаком.

8. Потім потроху додавати борошно, ретельно перемішуючи масу. Консистенція повинна нагадувати сметану. Коли фарш почне загусати, залишити його хвилин на 10-15. За цей час борошно вбере зайву рідину і можна буде оцінити консистенцію фаршу. Якщо знадобиться, додати ще борошна.

9. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре його розігріти.

10. Столовою ложкою накладати котлетки на сковороду і смажити з двох сторін до апетитної золотистої скоринки.

В цей простий рецепт котлет з курячої печінки можна додати ще 1 kartofelinu, але і без неї котлети виходять досить соковитими.

Готові котлети можна покласти на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир. Подавати краще гарячими, але і холодні вони дуже смачні.

Схожі рецепти