Котлети з індички зі смаженими яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті і ніжні котлети з індичого м'яса, запечені в духовці, відмінно поєднуються з карамелізованими яблуками і рожевим перцем. Подавати можна з томатним соусом і рубаною зеленню.
Олексій Зімін в одному з випусків своєї передачі розповідав, як приготувати котлети з індички зі смаженими яблуками. Я трохи переробила рецепт під свої смаки і залишилася дуже задоволена готовим блюдом. Подробиці дивіться нижче.
- Фарш індиче - 500 грам
- Вершки 15% - 50 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Яблуко - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Перець рожевий - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1 пучок
- Часник сушений - 1/2 чайних ложки
Підготуйте необхідні продукти. Яблука вимийте.
У м'ясний фарш додайте борошно, вершки, яйце, сушений часник, сіль і мелений чорний перець. Ретельно вимісити фарш і сформуйте котлети. На сковороді розігрійте олію і обсмажте котлети до легкого рум'янцю.
Викладіть котлети в форму для запікання, полийте м'ясним соком зі сковороди. Поставте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
На сковороді розігрійте вершкове масло, додайте цукор, корицю і рожевий перець. Яблука наріжте скибочками, обсмажуйте протягом 5-10 хвилин. Час карамелізірованія залежить від сорту і стиглості яблук.
Подавайте з томатним соусом і рубаною зеленню. Смачного!