Рецепт Котлети під соусом фото

Котлети під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Ці котлети під соусом в домашніх умовах я готувала з курки, але цим же способом можна зробити котлети з яловичини або свинини. Дуже смачно, а якщо поєднувати з цим соусом - пальчики оближеш!

Опис приготування:

Такі котлети під соусом в домашніх умовах - улюблене"чоловіче" блюдо в нашій родині. Чи готуєте ви з м'яса або птиці, майонезний кляр робить м'ясо дуже ніжним. До речі, рекомендую замість покупних панірувальних сухарів використовувати подрібнений несолодкий крекер. Панірування з нього виходить особливо хрусткою!

  • Куряче філе - 2 штуки
  • Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
  • Майонез - 0, 4 склянки
  • Вершки - 1 Склянка
  • Вода гаряча - 0, 5 склянки
  • Перець болгарський сушений - 0, 5 склянки (можна замінити свіжим або паприкою)
  • Сир тертий - 0, 4 склянки
  • Спеції - За смаком
котлети під соусом - фото крок 1
1. Кожне філе ріжемо на дві частини - вийде чотири порції. Відбиваємо курку, натираємо спеціями. Вмочуємо кожен шматочок спочатку в майонез, потім в сухарі.
котлети під соусом - фото крок 2
2. Далі обсмажити кожен шматочок на сковороді. Ідеально - на вершковому маслі, але можна і на рослинному.
котлети під соусом - фото крок 3
3. Зробимо соус. Вершки збиваємо, щоб добре загусли. Для цього добре брати вершки високої жирності. Розігріємо на сковороді воду, додамо вершки, сушений перець, сир і спеції за смаком. Тушкуємо до загустіння.
котлети під соусом - фото крок 4
4. Смачного!

Схожі рецепти