Котлети під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ці котлети під соусом в домашніх умовах я готувала з курки, але цим же способом можна зробити котлети з яловичини або свинини. Дуже смачно, а якщо поєднувати з цим соусом - пальчики оближеш!
Такі котлети під соусом в домашніх умовах - улюблене "чоловіче" блюдо в нашій родині. Чи готуєте ви з м'яса або птиці, майонезний кляр робить м'ясо дуже ніжним. До речі, рекомендую замість покупних панірувальних сухарів використовувати подрібнений несолодкий крекер. Панірування з нього виходить особливо хрусткою!
- Куряче філе - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
- Майонез - 0, 4 склянки
- Вершки - 1 Склянка
- Вода гаряча - 0, 5 склянки
- Перець болгарський сушений - 0, 5 склянки (можна замінити свіжим або паприкою)
- Сир тертий - 0, 4 склянки
- Спеції - За смаком

1. Кожне філе ріжемо на дві частини - вийде чотири порції. Відбиваємо курку, натираємо спеціями. Вмочуємо кожен шматочок спочатку в майонез, потім в сухарі.

2. Далі обсмажити кожен шматочок на сковороді. Ідеально - на вершковому маслі, але можна і на рослинному.

3. Зробимо соус. Вершки збиваємо, щоб добре загусли. Для цього добре брати вершки високої жирності. Розігріємо на сковороді воду, додамо вершки, сушений перець, сир і спеції за смаком. Тушкуємо до загустіння.

4. Смачного!