Котлети під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт гарний тим, що котлети під соусом в духовці виходять дуже соковитими. Вершковий соус і сирна скоринка надають їм особливий аромат.
Такі котлети під соусом в духовці можуть стати коронною стравою багатьох господинь. Навіть початківці кулінари зможуть приготувати цю страву всього за одну годину. Котлети запікаються з вершковим соусом в духовці близько 35 хвилин. Більш того, їх можна подавати з будь-яким гарніром або овочами.
- Фарш м'ясний - 800 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Хліб - 150 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком
- Часник - За смаком
- Яйце - 1 штук
- Вершки або молоко - 300 мілілітрів (для соусу)
- Кріп - 10 грам
- Сир - 150 грам
- Борошно - 2 щіпки
1. Якщо ви хоча б раз приготуєте котлети під соусом в духовці саме за цим рецептом, то будете робити їх постійно (і навіть на святковий стіл). Фарш для котлет можна брати будь-який.
2. Змішуємо фарш, яйце, 100 мл молока, часник, цибуля і хліб до однорідної консистенції. Ліпимо котлетки і викладаємо їх одна до однієї в форму для запікання. Форму беріть з високими бортиками, оскільки ми будемо заливати наші котлетки соусом.
3. Тим часом готуємо соус. Якщо ви не хочете, щоб він вийшов занадто жирним, тоді візьміть молоко середньої жирності. Доведіть молоко до кипіння на сковороді, додайте трохи борошна і варіть на слабкому вогні, постійно помішуючи. Консистенція повинна вийти трохи рідині, ніж на млинці.
4. Додайте дрібно нарізаний кріп, спеції і варіть ще близько хвилини.
5. Тепер в котлетах проробляємо отвори, щоб в них потрапив соус і сир. Заливаємо все отриманим соусом.
6. В самому кінці посипаємо сиром, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні.
7. Сир можна подрібнити в блендері разом з соусом, щоб маса вийшла однорідною, а можна просто окремо посипати ним котлети (поверх соусу).
8. Відправляємо форму в духовку і запікаємо близько 30-35 хвилин при температурі 180-190 градусів.
9. Подавати котлети під соусом можна як гарячими, так і холодними. На гарнір відварити будь-яку кашу, зробіть картопляне пюре або просто подайте котлети разом з овочами.